TRT’yi FETÖ kuşatmış

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturmasında FETÖ’nün TRT’de 2008’den itibaren kadrolaştığı tespit edildi.

TRT’yi FETÖ kuşatmış

Savcılık soruşturmasına göre TRT imamı ise spiker kadrosundan kuruma giren Fatih Koç. KPSS usulsüzlüğü ile kuruma alınanlara da oldukça yüksek maaşlar ödendiği belirlendi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ’nün TRT’deki yapılanmasına ilişkin 21 şüpheli hakkındaki soruşturmasını tamamladı.

400 MUHABİRDEN HİMMET

İddianamede, 15 Temmuz 2016’ya kadar TRT’de çalışan 7 bin 203 personelin mercek altına alındığı, bunlardan 897’sinin örgütle bağlantılarını ortaya koyabilecek ByLock, Bank Asya, dernek, iltisaklı şirket ve tepe yönetimi irtibatının tespit edildiği kaydedildi. FETÖ elebaşısının Bank Asya’yı kurtarma çağrısı üzerine ise 2014’te 327 çalışanın bizzat kendisi veya yakınları tarafından para yatırdıkları da belirtildi. Örgütün her ay 400 muhabirden himmet topladıkları aktarıldı. 

EKREM DUMANLI’YA AYDA 12 BİN TL, HAKAN ŞÜKÜR’E YILDA 740 BİN TL

Örgütün medya imamının Necdet Conger olduğu belirtilen iddianamede, ilk TRT imamının ise 2008-2012 arasında Fatih Koç olduğu bildirildi. İddianamede ayrıca firari FETÖ sanıkları Zaman’ın eski genel yayın yönetmeni Ekrem Dumanlı ile Hakan Şükür’ün TRT’den aldıkları haksız ücretin basına sızdırılmasına ilişkin bir itiraf beyanı da yer aldı. Tanık beyanında, “Ekrem Dumanlı TRT’de yayına katılıyor ve ayda 12 bin TL’den fazla para alıyordu. Hakan Şükür ise TRT’de yıllık 740 bin TL ücret alıyordu. Ben bunu gizlice basına sızdırdım” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X