Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Olay Haber
Olay E-Gazete

Trump aklındaki İran lideri adaylarının ölmemesi için adım atıyor

ABD Başkanı Donald Trump, ABD birliklerinin İran’a kara işgali düzenleyeceğine yönelik yorumların “boşuna yapıldığı” ve aklında henüz böyle bir seçenek olmadığı mesajını verdi.

ABD Başkanı Donald Trump, ABD birliklerinin İran'a kara işgali düzenleyeceğine

Trump, NBC News televizyonuna verdiği demeçte, ABD ve İsrail’in İran’a yönelik başlattıkları saldırılar hakkında konuştu.

Saldırıların hızının ve şiddetinin devam edeceğini belirten Trump, İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi’nin, ABD birliklerinin kara işgaline karşı “hazırlıklı” olduklarına ilişkin sözlerini değerlendirdi.

Bu sözleri “Boşuna yapılmış yorum.” şeklinde nitelendiren Trump, aklında henüz böyle bir seçenek olmadığı mesajını verdi.

Trump, “Bu zaman kaybı. Her şeylerini kaybettiler. Donanmalarını kaybettiler. Kaybedebilecekleri her şeyi kaybettiler.” dedi.

Aklındaki İran lideri adaylarının ölmemesi için “adım atıyor”

İran’ın liderlik yapısının “tamamen ortadan kaldırılmasını” istediğini vurgulayan Trump, bunu “yeniden inşa edecek birini istemediklerini” ifade etti.

Trump, “İyi bir lidere sahip olmalarını istiyoruz. İyi iş çıkaracağını düşündüğüm bazı kişiler var.” şeklinde konuştu.

Aklındaki isimlerin çatışmalardan sağ çıkmalarını sağlamak için de “adımlar attığını” söyleyen Trump, “Onları izliyoruz, evet.” ifadesini kullandı.

ABD-İsrail’in İran’a saldırıları

İsrail ve ABD, Tahran ile Washington yönetimleri arasında müzakereler sürerken 28 Şubat’ta İran’a askeri saldırı başlattı.

İran da İsrail’in yanı sıra ABD üslerinin bulunduğu Katar, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn başta olmak üzere bazı bölge ülkelerinde belirlediği hedeflere saldırılarla karşılık verdi.

ABD-İsrail saldırılarında, İran lideri Ayetullah Ali Hamaney’in yanı sıra çok sayıda üst düzey yetkili öldü.

İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Hüseyin Kermanpur, ABD-İsrail saldırılarında 926 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.


Avatar Seç KAPAT
Rusya'nın Novorossiysk şehrindeki akaryakıt istasyonlarında benzinin tükendiği ve yakıt satışının
Sıradaki Haber Rusya’nın Novorossiysk şehrinde benzin bitti