Trump: Almanya borcunu ödemeli

Merkel’in ardından bir tweet atan ABD Başkanı Donald Trump, Almanya’nın NATO ve ABD’nin kendisine sağladığı savunma için borçlarını ödemesi gerektiğini söylerken, Almanya’dan “NATO’ya borcumuz yok” yanıtı geldi.

Trump: Almanya borcunu ödemeli

ABD Başkanı Donald Trump Almanya Başbakanı Angela Merkel’in ziyaretinin ardından bir tweet attı. Trump tweet’te Almanya’nın NATO ve ABD’nin kendisine sağladığı savunma için borçlarını ödemesi gerektiğini söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump Almanya Başbakanı Angela Merkel ile yaptığı görüşmenin ardından iki liderin arasındaki farklılıkların görüşmede meydana çıktığı yönündeki iddialara Twitter’dan yanıt verdi. Trump tweet’inde Merkel’le harika bir görüşme gerçekleştirdiğini ifade etti.

Görüşmenin güzel geçtiğini ifade eden ABD Başkanı Trump, Merkel’i NATO harcamaları konusunda eleştirdi. Trump “Ama yine de Almanya, NATO ve ABD’nin kendisine sağladığı güçlü ve pahalı koruma için borçlandığı yüklü miktarda parayı ödemeli” ifadesini kullandı.

“NATO’YA BORCUMUZ YOK”…

ABD Başkanı Donald Trump’ın tweet’inin ardından Almanya’dan yanıt geldi. Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen bir açıklama yaparak Trump’ın iddialarına yanıt verdi. “NATO’ya borcumuz yok” diyen Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, ittifakın üye ülkeleri için belirlenen yüzde 2’lik savunma harcaması hedefinin yalnızca NATO’ya bağlanmasının yanlış olacağını ifade etti.

Von der Leyen, “Savunma harcamaları aynı zamanda BM’nin Barış Gücü misyonlarına, Avrupa misyonlarına ve DEAŞ terörizmi ile mücadeleye katkıya gidiyor” diyerek, herkesin yükün eşit paylaşılmasını istediğini, bunun sağlanması için de modern NATO’nun yanı sıra Avrupalı savunma birliği ve BM’ye yatırımı da içeren “modern güvenlik konsepti” gerektiğini sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X