Trump: Bu ülkenin yaralarını sarmalıyız

ABD Başkanı Donald Trump, Virginia eyaletine bağlı Charlottesville şehrindeki ırkçı gösterileri sert bir dille kınadı.

Trump: Bu ülkenin yaralarını sarmalıyız

Trump, Charlottesville şehrinde ırkçılar ve karşıtları arasında çıkan olaylara tepki gösterdi.

Şiddet ve nefretin kabul edilemez olduğunu belirten Trump, ‘Yaşanan bu çok yönlü şiddet, nefret olaylarını en sert dille kınıyoruz, çok kötü’ ifadelerini kullandı. Irkçı gösterilerin ABD’de yeni bir gelişme olmadığını kaydeden Trump, ‘Bu sorun ülkemizde uzun zamandan beri yaşanıyor. Sadece Donald Trump ya da Barack Obama dönemine ait değil. Bu ülkenin yaralarını sarmalıyız. Bu yaraların tarihi çok eski zamanlara dayanıyor. Herkes bu sorunların çözümünü istiyor ve biz de bu sorunun bir an önce çözümü için her türlü adımı atacağız’ diye konuştu.

POLİS HELİKOPTERİ DÜŞTÜ

Bu arada ABD’de şiddet olayları nedeniyle olağanüstü hal ilan edilen Virginia eyaletinin Charlottesville kentinde polis helikopteri düşmesi sonucunda iki memur hayatını kaybetti. Charlottesville’deki ırkçı grupların protestolarını izlemekle görevli olduğu belirtilen polis helikopteri bir golf sahası yakınında düştü. Helikopterde bulunan polis teşkilatı mensubu 2 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X