Trump Esad’ın safına mı geçiyor?

ABD’nin yeni başkanı Donald Trump’ın, Suriye krizinde Rusya ve Beşar Esad yanlısı olduğu iddia edilen muhaliflerle yakınlaşma sinyalleri verdiği öne sürüldü.

Trump Esad’ın safına mı geçiyor?

Buna göre, Trump’ın yönetiminde yer vermek istediği belirtilen oğlu Donald Trump Jr., Rusya’yla olası işbirliği hakkında diplomatlar, iş insanları ve siyasetçilerle özel görüşmeler yaptı. Wall Street Journal’ın haberine göre görüşmeler, Rusya yanlısı Suriyeli laik muhalefetin önde gelen isimlerinden Randa Kassis’in kocasının sahibi olduğu düşünce kuruluşunun Paris’teki toplantısı çerçevesinde yapıldı. 11 Ekim’deki toplantıya katılan ‘oğul Trump’, ABD’yle Rusya’nın Suriye politikası arasında daha yakın işbirliği üzerine görüşmeler gerçekleştirdi. 

‘FİKİRLERİMİZİ TRUMP’A İLETTİM’ 

Suriye doğumlu ve Rusya’nın desteklediği laik muhalefetin liderlerinden olan Kassis, ‘Oğluyla yaptığım görüşmeler sonucunda, Rusya’yla ABD arasında Suriye konusunda bir anlaşmaya ulaşmak için nasıl işbirliği yapabileceğimize dair fikirleri Trump’a ulaştırmayı başardım’ diye yazdı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X