Trump güvenlik gerekçesiyle kürsüden indirildi

ABD’de başkanlık yarışı hızla sürerken, seçime saatler kala Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Donald Trump, Nevada eyaletindeki seçim mitinginde gizli servis ajanları tarafından güvenlik gerekçesiyle kürsüden uzaklaştırıldı.

Trump güvenlik gerekçesiyle kürsüden indirildi

Kampanyalarını sürdüren başkan adayları Hillary Clinton ve Trump, kararsız seçmenleri ikna etmek için ‘salıncak’ (seçimlerde Demokratlar ile Cumhuriyetçiler arasında gidip gelen) eyaletlere yöneldiler.

Nevada eyaletinin Reno kentinde son mitinglerinden birini düzenleyen Trump’ı korumakla görevli iki gizli servis ajanı, mitingde kürsünün yakınında sebebi henüz belirlenemeyen arbede yaşanmasının ardından başkan adayını kolundan tutarak, hızlıca kürsüden uzaklaştırdı.

Polisin, kalabalığın içindeki kişiyi miting alanından uzaklaştırmasının ardından Trump, sahneye tekrar döndü.

‘Bu işin kolay olmayacağını söylemiştik ama kimse bizi durduramayacak’ diyen Trump, gizli servis ajanlarına yeterince takdir edilmediklerini belirterek teşekkür etti.

CLİNTON ÖNDE GİDİYOR…

Öte yandan Washington Post -ABC News tarafından 1-4 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilen anket sonucuna göre, Clinton yüzde 48’e yüzde 43 rakibinin önünde görülüyor.

E-posta tartışmalarıyla puan kaybeden Clinton’un yeniden yükselişe geçtiği ifade edilirken, Clinton’ın yükselişine gerekçe olarak beyaz olmayan seçmenlerden aldığı desteğin artması ve bağımsız seçmenleri kendi safına çekmesi olarak gösterildi. Ancak bir başka ankete göre ise Clinton yüzde 44’e yüzde 43 ile Trump’ın 1 puan önünde olduğu belirtiliyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X