Trump ‘kararlı’

Orta Doğu ziyaretleri kapsamında dün İsrail’den Filistin’e geçen ABD Başkanı Donald Trump’ı, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas karşıladı.

Trump ‘kararlı’

Bu ‘tarihi’ ziyaret sonrası Batı Şeria’da Abbas ile ortak bir basın toplantısı düzenleyen Trump, bir barış anlaşması için elinden gelen her şeyi yapacağını söyledi. Trump, “Eğer İsrail ve Filistin barış yapabilirse, tüm Ortadoğu’da barış süreci başlayacaktır ve bu muazzam bir başarı olacaktır’ dedi. Filistin lideri Abbas’ın bu hedefe ulaşmak için kendisine yardım etmeye hazır olduğunu belirten Trump, İsrail Başbakanı’nın da bu konuda  söz verdiğini belirtti. 

FİLİSTİN’İN TANINSIN

Trump’ın çabalarının kendisine umut verdiğini söyleyen Filistin lideri Mahmud Abbas ise Fiilistin’in İsrail ile çatışmasının nedeninin dini olmadığını belirtti. Abbas, ‘En temel sorunumuz işgal ve yerleşim yerleri ile biz İsrail’i tanırken, İsrail’in Filistin’i bir devlet olarak tanımaktan kaçınmasıdır” şeklinde konuştu. Abbas açıklamasında 1967 öncesi sınırlara dönülmesi ve başkentin Doğu Kudüs olması koşullarıyla Filistin’in bağımsız bir devlet olması talebini de yineledi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X