Trump Kim’i bekliyor

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, ‘Güney Kore ve ABD bizim iyi niyetli çabalarımıza karşılık verirse, Kore Yarımadası’nın nükleer sorunu çözüme kavuşabilir’ dedi.

Trump Kim’i bekliyor

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping’i ziyaret etti. Kim’in, Çin ziyareti sırasında Kore Yarımadası’ndaki gelişmeler, Kuzey Kore’nin Güney Kore ve ABD ile ayrı ayrı yapacağı liderler zirvelerine ilişkin konuların görüşüldüğü aktarıldı.

Kim Jong-un, Devlet Başkanı Şi ile görüşmesinde, ‘Kuzey ve Güney Kore ilişkilerinin karşılıklı barış ve iş birliği ilişkisi düzlemine getirmeye yönelik kararlığını’ ifade etti. 

DİYALOĞA HAZIR…

‘Güney Kore ve ABD liderleri ile bir araya gelerek diyalog kurmaya hazır olduğunu’ dile getiren Kim, ‘Güney Kore ve ABD bizim iyi niyetli çabalarımıza karşılık verir, barış ve istikrara katkı yapacak bir atmosfer oluşturmaya yardımcı olursa, Kore Yarımadası’nın nükleer sorunu çözüme kavuşabilir.

Çin’in stratejik diyaloğu güçlendirmesini, müzakere ve diyalog havasının Kore Yarımadası’na getireceği istikrar ve barış yönlü ılımlı havayı ortaklaşa korumasını umuyoruz’ değerlendirmesini yaptı. 

Çin lideri Şi ise Pyongyang yönetiminin sorunları diyalog ve müzakere yoluyla çözme konusunda ortaya koyduğu iradeyi takdir ettiklerini ifade ederek, ‘Kore Yarımadası’nın nükleerden arındırılması, bölgede barış ve istikrarın korunması amacıyla yapıcı ve aktif rol oynamayı sürdüreceklerini’ kaydetti. 

YAPTIRIMLAR SÜRECEK…

Öte yandan ABD Başkanı Donald Trump da, birçok yönetim sırasında ve yıllar boyunca herkesin Kore Yarımadası’nın nükleer silahlardan arındırılmasını ve barışı çok küçük bir ihtimal olarak bile görmediğini belirterek ‘Şimdi Kim Jong-un’un halkı ve insanlık için doğru şeyi yapacağı büyük olasılık.

Görüşmemizi dört gözle bekliyorum’ ifadesini kullandı. Trump öte yandan ‘bu süre zarfında ne yazık ki her ne pahasına olursa olsun, azami yaptırım ve baskının sürdürülmesi gerektiğini’ kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X