Trump yüzüne telefonu kapattı

ABD Başkanı Donald Trump bu kez de Avustralya’ya taktı. Yeni başkanın hışmından Washington’ın en yakın müttefiklerinden olan Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull da nasibini aldı.

Trump yüzüne telefonu kapattı

Turnbull’a bir telefon görüşmesi yapan Trump, bir anda sinirlerine hakim olamadı ve 1 saat sürmesi beklenen görüşme 25. dakikada bitti.

Trump, Avustralya Başbakanı’na ‘Bu, şimdiye kadarki en kötü telefon görüşmesiydi’ deyip telefonu yüzüne kapattı. Görüşmede gerilime neden olan konunun ise Obama döneminde iki ülke arasında imzalanan mülteci anlaşması olduğu belirtildi. Turnbull’ın bu anlaşmayla ilgili Trump’tan güvence istediği, Trump’ın ise anlaşmayı inceleyeceğini söylediği aktarıldı.

Trump’ın Avustralya’ya tepkisi bu konuşmayla da sınırlı kalmadı. Twitter hesabından da bir mesaj paylaşan Trump, bu kez de anlaşmayı ‘aptal’ olarak tanımladı. Trump, ‘Buna inanabiliyor musunuz? Obama yönetimi Avustralya’dan binlerce yasadışı göçmeni almayı kabul etmiş. Neden? Bu aptal anlaşma üzerinde çalışacağım’ diye yazdı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X