Trump’a ‘evet’ dedi

ABD Başkanı Trump görevinden ayrılan Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn’ın yerine Korgeneral Herbert Raymond McMaster’ı aday gösterdi. McMaster, daha önce ABD’nin Irak işgalinde çeşitli görevlerde bulundu.

Trump’a ‘evet’ dedi

ABD Başkanı Donald Trump, geçen hafta Ulusal Güvenlik Danışmalığı görevinden istifa eden Michael Flynn’ın yerine atadığı isim belli oldu. Göreve ABD ordusunda Korgeneral Herbert Raymond McMaster getirildi.

Florida’daki malikanesi Mar-a-Lago’da atamayı duyuran Trump, McMaster hakkında ‘Çok yetenekli ve deneyimli. Ordudaki herkes tarafından büyük saygı duyulan bir kişi’ dedi. McMaster’dan önceki Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn, göreve gelmeden önce Rusya’nın ABD Büyükelçisi ile konuştuğu konular hakkında ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence’e doğru bilgi vermediği iddiaları gerekçesiyle istifa etti. Flynn görevde yalnızca üç hafta üç gün kalabildi.

‘BU BİR AYRICALIK’

Görevini kabul eden McMaster, Donald Trump’a teşekkür etti, ‘Ulusumuza hizmet etmeye devam edebildiğim için çok mutluyum, bu bir ayrıcalık. Amerikan halkının çıkarlarını korumak için Ulusal Güvenlik ekibine katılmayı dört gözle bekliyorum’ dedi.

54 yaşındaki McMaster, Irak ve Afganistan savaşlarında önemli görevler üstlenmiş olan bir isim. Senato’dan onay alması gereken McMaster’in Beyaz Saray’a kendi kadrosunu getirip getirmeyeceği şimdilik bilinmiyor.

Cumhuriyetçilerin senatörü John McCain kararı, ‘harika’ olarak değerlendirdi, ‘Trump’a bu kararına rahatlıkla kefil olurum’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X