Trump’a FBI binasında ‘gizli istihbarat brifingi’

ABD’de Cumhuriyetçi Partinin başkan adayı Donald Trump’a, New York’taki Federal Soruşturma Bürosu (FBI) binasında “gizli istihbarat brifingi” verildi.

Trump’a FBI binasında ‘gizli istihbarat brifingi’

Ulusal güvenlik yetkilileri tarafından verilen ve iki saatten fazla süren brifinge, Trump’ın danışmanlarından New Jersey Valisi Chris Christie ve emekli general Michael Flynn’ın da katıldığı öğrenildi.

 

Büyük bir konvoyla FBI binasına gelen Trump, giriş ve çıkışını parktan yaparak, basına mensuplarına açıklama yapmadan binadan ayrıldı.

 

Demokrat Partinin başkan adayı Hillary Clinton’a da istihbarat brifingi verilip verilmediği bilinmiyor.

 

ABD Başkanı Barack Obama’ya 2008 yılındaki seçim öncesinde benzer bir brifing veren eski Savunma İstihbarat Ajansı yöneticisi David Shedd, yaptığı açıklamada, bu tür brifinglerde dünya genelindeki sıcak gelişmelerle ilgili istihbarat konularının ele alındığını ifade etti.

 

Trump, istihbarat brifingi öncesi New York’taki seçim merkezinde ulusal güvenlik konusunda alacağı pozisyonu belirlemek için kendi güvenlik ve istihbarat danışmanlarıyla toplantı yapmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X