Trump’a protesto

ABD Başkanı Donald Trump, iki günlük gezi kapsamında görev süresi döneminde ilk kez geldiği New York’ta protesto edildi.

Trump’a protesto

Virginia’nın Charlottesville kentindeki ırkçı saldırılarla ilgili demeçleri ve Kuzey Kore konusunda savaş yanlısı ifadeler kullanması nedeniyle binlerce New Yorklu farklı noktalarda başladıkları protestolarına Trump Tower’a doğru yürüyerek devam etti.

Göstericiler arasında yer alan New York Meclis Başkanı Melissa Mark-Viverito, Trump’ı kastederek, ‘Ona ‘New York’a hoş geldin’ demiyoruz’ ifadesini kullandı.

Trump destekçisi yaklaşık 10 kişilik grup ise Amerikan bayrakları ve pankartlar taşıdı. Zaman zaman iki grup arasında tartışmalar yaşandı.

Virginia’nın Charlottesville kentinde geçtiğimiz cumartesi günü yapılan arabalı saldırıda 32 yaşındaki Heather D Heyer hayatını kaybetmişti.

ART ARDA GELEN İSTİFALAR

Bu arada Amerikalı teknoloji devi Intel ve spor ürünleri şirketi Under Armour’ın icra kurulu başkanları, Trump’a danışmanlık yapan ‘Amerika Sanayi Konseyi’nden ayrıldıklarını açıkladı.

Intel’in CEO’su Brian Krzanich ve Under Armour’ın CEO’su Kevin Plank, Trump’ın iş dünyasıyla fikir alışverişi yapabilmek için kurduğu Amerika Sanayi Konseyinden çekilen son iş dünyası temsilcileri oldu.

Konseyden ülkede hafta sonunda yaşanan şiddet olaylarının ardından istifa eden CEO sayısı böylece 3’e çıktı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X