Trump’a sert eleştiri

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Washington’u işaret ederek, dünyanın sorunlarının tecrit ve korumacılıkla çözülemeyeceğini söyledi.

Trump’a sert eleştiri

Merkel, geçen hafta düzenlenen Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi ile gelecek hafta yapılacak G20 Zirvesi’ne ilişkin Federal Meclis’te yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump’ın korumacı politikasını eleştirdi.

Merkel, ‘Kim dünyanın sorunlarını tecrit ve korumacılıkla çözeceğine inanıyorsa muazzam yanılgı içindedir. Çağın sorunlarına sadece birlikte doğru cevaplar vermeyi başarabiliriz. Bu, G20 için geçerli olduğu gibi AB için de geçerlidir’ değerlendirmesinde bulundu. 

G20 Zirvesi’nde terörizm, iklim değişikliği ve korumacı politikalarla ilgili konuların ele alınacağını dile getiren Merkel, 7-8 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek G20 Zirvesi’nde, korumacılığa karşı durulmasını, serbest piyasadan ve çok taraflı ticari sisteminden yana tavır alınmasını istedi. 

Merkel, G20 Zirvesi’nden kararlılık sinyalinin çıkmasını talep ederek, katılımcı ülkelerin dünyaya ilişkin sorumluluklarını anlamaları ve üstlenmeleri gerektiğini vurguladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X