Trump’ın dediği oldu

ABD Temsilciler Meclisi, ‘Obamacare’ olarak bilinen sağlık sigorta sistemini kaldırarak yerine Amerikan Sağlık Hizmetleri Yasası’nı (AHCA) koymayı öngören tasarıyı 213’e karşı 217 oyla kabul etti. AHCA’nın yürürlüğe girmesi için ABD Senatosu’nun da onayı

Trump’ın dediği oldu

Donald Trump, Mart ayında ‘Obamacare’ yerine ‘AHCA’yı yürürlüğe sokacak oylamada, oy çokluğunu sağlayamayacaklarının anlaşılması üzerine iptal etmişti.

AHCA’nın, Amerikan halkı için daha iyi bir sağlık sigortası sistemi olduğunu savunan Trump, Oval Ofis’te yaptığı açıklamada, ‘Demokratlar tek fire vermeden ‘Obamacare’e sahip çıktılar. Bir tarih vermek istemiyorum ama bir süre daha Obamacare devam edecek. Ancak şunu de belirtmek gerek ki ‘Obamacare’ yakın zaman içerisinde patlayacak ve Demokratlar da bunu görecek’ demişti. 

Obamacare’in yürürlükten kaldırılması, ABD Başkanı Donald Trump’ın yönetime geldiği günden bu yana kazandığı en önemli zafer olarak değerlendirildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X