Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Olay Haber
Olay E-Gazete

Trump’ın dediği oldu

ABD Temsilciler Meclisi, ‘Obamacare’ olarak bilinen sağlık sigorta sistemini kaldırarak yerine Amerikan Sağlık Hizmetleri Yasası’nı (AHCA) koymayı öngören tasarıyı 213’e karşı 217 oyla kabul etti. AHCA’nın yürürlüğe girmesi için ABD Senatosu’nun da onayı

ABD Temsilciler Meclisi, ‘Obamacare' olarak bilinen sağlık sigorta sistemini kaldırarak

Donald Trump, Mart ayında ‘Obamacare’ yerine ‘AHCA’yı yürürlüğe sokacak oylamada, oy çokluğunu sağlayamayacaklarının anlaşılması üzerine iptal etmişti.

AHCA’nın, Amerikan halkı için daha iyi bir sağlık sigortası sistemi olduğunu savunan Trump, Oval Ofis’te yaptığı açıklamada, ‘Demokratlar tek fire vermeden ‘Obamacare’e sahip çıktılar. Bir tarih vermek istemiyorum ama bir süre daha Obamacare devam edecek. Ancak şunu de belirtmek gerek ki ‘Obamacare’ yakın zaman içerisinde patlayacak ve Demokratlar da bunu görecek’ demişti. 

Obamacare’in yürürlükten kaldırılması, ABD Başkanı Donald Trump’ın yönetime geldiği günden bu yana kazandığı en önemli zafer olarak değerlendirildi.


Avatar Seç KAPAT
Rus devlet posta ve kargo kurumu Pochta Rossii, ABD ile
Sıradaki Haber Rusya ile ABD arasında sevkiyat yeniden başladı