Trump’ın işi zor

ABD Başkanı Donald Trump Beyaz Saray’da 35 günü geride bırakırken, Amerikan medyasının da sıkı takibi altında.

Trump’ın işi zor

Ülkenin en önemli gazetelerinden biri olan Washington Post’a göre Trump görevde gaçirdiği bu süre içerisinde 133 kez yanlış ya da yanıltıcı açıklama yaptı. Yani Trump’ın bir gün içerisinde sarfettiği  sözlerde 4’ü ya gerçek değildi yada kamuoyunu yanıltacak nitelikteydi. Trump’ın en çok vize yasağı konusunda yanlış bilgilendime  yaptığına da  dikkat çekildi.

TUVALET İPTALİ

Bu arada Başkan Trump, Barack Obama döneminde kabul edilen okullardaki tuvalet düzenlemesini de iptal etti. Obama, trans öğrencilerin devlet liselerindeki tuvaletleri kendi seçtikleri cinsel kimlik doğrultusunda kullanmaları yönünde talimatı uygulamaya koymuştu. Talimatnamenin geçtiğimiz yıl kabul edilmesi üzerine Teksas, Alabama, Georgia’nın aralarında bulunduğu 13 eyalet bu kararı yargıya taşıdı. Teksas’ta düzenlemenin tam uygulanması durduruldu. Obama yönetimi kararı okullarda cinsiyet ayrımcılığını ortadan kaldırmak için alındığını savunmuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X