Trump’ın yeni hedefi

İran’ı ‘bir numaralı terörist’ diye niteleyen ABD Başkanı Trump’ın, Devrim Muhafızları’nı ‘terör örgütü’ ilan etmeyi planladığı öne sürüldü.

Trump’ın yeni hedefi

ABD’de Trump yönetiminin, İran’ın Devrim Muhafızları Gücü’nü terör örgütü ilan edilmesi önerisini dikkate aldığı bildirildi. 

Konuya yakın ABD’li yetkililer, bu öneri hakkında bazı Amerikan hükümet kurumlarından görüş istendiğini söylediler. Böyle bir karar, ABD’nin İranlı kişi ve kuruluşlara karşı yeni uygulamaya koyduğu önlemler içinde yer alabilir. 

İran’ın en güçlü güvenlik gücü olan Devrim Muhafızları, ülke ekonomisinde çok büyük paya sahip olduğu gibi, İran politikasında da oldukça etkili. İran’ın en güçlü askeri ve siyasi kurumunu terör grubu olarak ilan etmek, ABD ve bölgesel rakiplerinin İran’ı karışmakla suçladıkları bölgesel çatışmaları daha da yoğunlaştırabilir. ABD, Devrim Muhafızları ile bağlantılarından dolayı çok sayıda kişi ve kuruluşu daha önce kara listeye almıştı.

YENİ YAPTIRIMLAR

 

Bu arada Trump yönetimi,  İran’a yönelik yeni politikasını şekillendirmeye çalışıyor. Bu politikanın mimarlarından olan bir üst düzey yetkili, yeni yönetimin İran’ı ABD çıkarlarına en net tehlike olarak addettiğini belirtti. Yetkili, İran ile varılan nükleer anlaşmayı iptal etmek yerine, Beyaz Saray’ın İran’a yaptırım uygulama yoluna gidebileceğini söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X