Trump’ın yeni hedefi, rakibi Cruz oldu

Donald Trump bu kez de aynı partiden yarıştığı aday adayı Cruz’u hedef aldı. Trump, Cruz’un Kanada doğumlu olmasının başkanlık için gerekli şartlar açısından ileride risk yaratacağını öne sürdü.

Trump’ın yeni hedefi, rakibi Cruz oldu

ABD’de başkanlık için Cumhuriyetçi Parti içinde yarışan aday adaylarından milyarder iş adamı Donald Trump, aynı partiden aday olmak isteyen Ted Cruz’u hedef aldı ve onun Kanada doğumlu olmasının başkanlık için gerekli şartlar açısından ileride risk yaratacağını öne sürdü.

Trump, 1 Şubat’ta Iowa’dan başlayacak ön seçimler yaklaşırken bazı anketlerde kendisini geçtiği görülen Cruz’un doğum yerinin “riskli bir konu” olduğunu, aday gösterilmesi halinde onun, “başkan seçilecek kişinin ABD doğumlu olması şartı” nedeniyle saldırıya maruz kalabileceğini söyledi.

Trump, Washington Post gazetesine verdiği röportajda, “Cumhuriyetçiler kendilerine şunu sormak zorunda kalacak. En az iki yıl mahkemelerle meşgul olacak bir aday istiyor muyuz? Bu büyük bir sorun olur. Bu Cumhuriyetçiler için çok büyük risk yaratır çünkü Cruz aday olursa mahkemenin bir karara varması uzun süre alabilir” dedi.

“Daha önemli işlerle meşgul olmak lazım”

Teksas Senatörü Ted Cruz ise Trump’ın yorumuna verdiği yanıtta, bu sözlere gülüp geçmek ve daha önemli işlerle meşgul olmak gerektiğini dile getirdi.

 

Trump’a tepki olarak sosyal medyadaki hesabından su kayağı yapan bir kişinin köpekbalığının üzerinden atlamasını gösteren videoyu paylaşan Cruz, Amerikalıların bu tür didişmelerle meşgul edilmemesini istedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X