Trump’tan Avrupalı liderlere ‘Paris İklim Anlaşması’ telefonu

ABD Başkanı Trump’ın, Almanya, Fransa, İngiltere ve Kanada Başbakanlarını arayarak ülkesini neden Paris İklim Anlaşması’ndan çektiğini anlattığı bildirildi.

Trump’tan Avrupalı liderlere ‘Paris İklim Anlaşması’ telefonu

Beyaz Saray, Donald Trump’ın Avrupalı dört liderle ayrı ayrı yaptığı telefon görüşmelerine ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı.

 

Açıklamada, Trump’ın her bir lidere Paris anlaşmasından ABD’yi neden çektiğini şahsen açıkladığı belirtilerek, “Başkan, görevinin ilk aylarında bu konuyla ilgili dürüst ve yapıcı tartışmaları sebebiyle dört lidere de teşekkür etti.” ifadesine yer verildi.

 

ABD’nin Transatlantik ittifakına bağlı kalmayı sürdüreceği ve çevreyi koruma çabalarını güçlendireceğine işaret edilen açıklamada, ABD’nin emisyon seviyesini düşürme ve temiz enerjiye dayalı teknolojiler geliştirme çabalarına da vurgu yapıldı.

 

“Dünyadaki en temiz ülke olacağız”

 

“Başkan, kendi yönetimi altında ABD’nin, dünyadaki en temiz ve çevre dostu ülkesi olacağının altını çizdi.” ifadesinin kullanıldığı açıklamada, Avrupalı liderlerin çevre de dahil tüm alanlardaki diyalog ve iş birliğini sürdürme konusunda mutabık kaldıkları duyuruldu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X