Trump’tan CIA’e: İHA ile saldırın!

ABD Başkanı Donald Trump’ın, Merkezi Haber Alma Örgütü’ne (CIA) ocak ayında insansız hava araçlarıyla (İHA) saldırı düzenleme yetkisi verdiği iddia edildi.

Trump’tan CIA’e: İHA ile saldırın!

Amerikan Wall Street Journal gazetesi, ABD’li bazı yetkililere dayandırdığı haberinde, Trump’ın göreve geldikten hemen sonra eski Başkan Barack Obama’nın CIA’in paramiliter faaliyetlerine getirdiği sınırlamaları kaldırdığını ve teşkilatın başta Suriye olmak üzere yabancı ülkelerde İHA’larla saldırı düzenleme yetkisi verdiğini öne sürdü. Gazeteye göre, CIA verilen yetkiyi ilk kez Şubat ayında Suriye’de El Kaide liderlerinden Ebu Hani el-Mısri’yi hedef alarak kullanıp öldürdü. 

Gazetenin haberinde, söz konusu yetkinin Suriye’nin yanı sıra, Yemen, Somali, Afganistan ve diğer birçok ülkede uygulanmasının beklendiği de ifade edildi. 

Obama döneminde saldırı ve bombalama yetkisi tamamen orduda iken CIA sadece silahsız İHA’ları istihbarat toplama amaçlı olarak kullanabiliyordu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X