Trump’tan Cumhuriyetçilere ‘kuralları değiştirin’ çağrısı

ABD Başkanı Donald Trump, Cumhuriyetçilere Senato’nun oylama kurallarını değiştirmeleri çağrısında bulundu.

Trump’tan Cumhuriyetçilere ‘kuralları değiştirin’ çağrısı

Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, sağlık sigortası reformunda yaşanan başarısızlığı Senato’nun oylama kurallarına bağladı. Cumhuriyetçi Senato’nun, 60 oy kuralından şimdi kurtulmak zorunda olduğunu belirten Trump, paylaşımlarına şöyle devam etti:

‘Bu kural, Cumhuriyetçi Parti’yi öldürüyor ve 8 Demokratın ülkeyi kontrol etmesine izin veriyor. Senatoda 200 yasa tasarısı bekliyor. Şaka gibi. Çoktandır miadını doldurmuş kürsü işgali kuralı artık gitmeli. Bütçe uzlaşma prosedürü Cumhuriyetçileri Senato’da öldürüyor. Mitch McConnell (Senato Çoğunluk Lideri ), şimdi git 51 oy al ve kazan. Bunun zamanı geldi. Cumhuriyetçiler, 51 çoğunluk oyuna şimdi geçmezlerse Senato’da asla kazanamayacak. Sadece budala gibi gözüküyor ve vakit harcıyorlar. 8 Demokrat ABD Senatosu’nu tamamen kontrol ediyor. Sağlık reformu gibi pek çok muazzam Cumhuriyetçi yasa teklifi hiçbir zaman geçmeyecek. Zeki olun.’ 

ABD Senatosu, perşembeyi cuma bağlayan gece yapılan oylamada, Cumhuriyetçi Parti’nin son sağlık reformu tasarısını 49’a karşı 51 oyla reddetmişti. Demokrat ve bağımsız senatörlerin topyekun karşı çıktığı tasarıya, üç Cumhuriyetçi temsilci de ‘hayır’ oyu vermişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X