Trump’tan kızdıran Kudüs çıkışı

ABD Başkanı Donald Trump, İran’la nükleer anlaşmanın kaderinin yakında belli olacağını ifade etti.

Trump’tan kızdıran Kudüs çıkışı

ABD Başkanı Donald Trump ile Almanya Başbakanı Angela Merkel Beyaz Saray’da ortak bir basın toplantısı düzenledi. Trump, anlaşmanın başarısız olması durumunda ABD’nin İran’a karşı askeri güç kullanıp kullanmayacağına ilişkin net bir açıklama yapmaktan kaçındı. Trump, ‘Bu kanlı rejimin nükleer silahlara yaklaşamayacağından emin olmalıyız. İran nükleer silah yapamayacak’ ifadelerini kullandı.

KİM İLE GÖRÜŞME

Trump, Kuzey Kore ile Güney Kore arasındaki son görüşmenin çok olumlu bir adım olduğunu da belirterek, ‘Bu mesele çok daha önce çözülmeliydi. Ancak şu anda bunu halletmek benim sorumluluğumda.

Daha önceki yönetimlerin hatasına düşmeyeceğiz ve Kore Yarımadası tamamen nükleerden arındırılana kadar Kuzey Kore üzerindeki maksimum baskı politikasını sürdüreceğiz’ diye konuştu.

‘AÇILIŞA GİDEBİLİRİM’

ABD Başkanı Donald Trump öte yandan, ABD’nin Kudüs’e taşıma kararı aldığı ve 14 Mayıs’ta hizmete sokulacak yeni büyükelçiliğin açılışına gidebileceğini dile getirdi.

Kudüs kararının doğru olduğunu savunan Trump, elçiliğin masraflarının azaltılarak daha hızlı taşınmasının sağlandığını ve bu şekilde 14 Mayıs’ta ilk bölümün hizmete gireceğini kaydederek, ‘Ben de açılışa gidebilirim’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X