Trump’tan terörle mücadele desteği

ABD Başkanı Donald Trump, Irak Başbakanı Haydar el-İbadi ile Beyaz Saray’da görüştü. İbadi, Trump yönetiminin terörle mücadelede artan bir destek sağlanacağının güvencesinin verildiğini söyledi.

Trump’tan terörle mücadele desteği

ABD Başkanı Donald Trump ile Irak Başbakanı Haydar el-İbadi’nin Beyaz Saray’daki görüşmesinde, ağırlıklı olarak terör örgütü DEAŞ’la mücadelede iki ülke arasındaki iş birliği konularının gündeme geldiği bildirildi.

İbadi, Oval Ofis’te Başkan Trump ile kısa bir görüşme yaptıktan sonra beraberindeki delegasyonla ABD kabine üyeleri ile bir toplantıya katıldı. Amerikan medyasında yer alan haberlere göre, Trump’ın ABD ordusunun 2011 yılında Irak’tan çekilme kararının yanlış olduğu yönündeki eleştirilerini yineleyerek, “Kesinlikle ayrılmamalıydık. Orada bir güç boşluğu oluştu ve sonrasında ne olduğunu gördük” ifadelerini kullandığı bildirildi.

GÜVENCE VERİLDİ…

ABD’nin başkenti Washington’da ABD Barış Enstitüsü’nde konuşan Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, ABD Başkanı Donald Trump ile Beyaz Saray’daki görüşmesi ve terör örgütü DEAŞ’la mücadelede geldikleri noktaya ilişkin açıklamalarda bulundu. ABD’nin yeni yönetimini terörle mücadelede çok kararlı gördüğünü vurgulayan İbadi, kendilerine verilecek desteğin artacağı sinyalini aldığını dile getirdi. İbadi, ‘Trump yönetimi yaptıklarımızı görüyor ve takdir ediyor. Bize destek vermeye devam edecekler. (Terörle mücadele) Görevini tamamlamamız noktasında artan bir destek sağlanacağının güvencesi verildi’ diye konuştu.

ABD’nin terörle mücadele noktasındaki stratejisinin sadece askeri bir planlama olmadığını söyleyen İbadi, “ABD kamuoyunun dışarıya çok sayıda asker gönderilmesini istediğini sanmıyorum. DEAŞ’la mücadele için bir plan var, ben görmedim ama DEAŞ’ı ortadan kaldırmak için bizim bölgesel bir planımız olmalı” değerlendirmesini yaptı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X