TSE 4 yılda 227 bin asansörü kontrol etti

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkanı Sebahittin Korkmaz, 2012 yılının mayıs ayından bu yana toplam 227 bin 318 asansörün kontrolünün yapıldığını bildirdi.

TSE 4 yılda 227 bin asansörü kontrol etti

Korkmaz, yazılı açıklamasında, TSE’nin 2012 yılında 23 ilde 123 belediye ile protokol imzalayarak asansörlerin periyodik kontrollerine başlandığını hatırlattı. Söz konusu yıldan bu zamana kadar 227 bin 318 asansörün kontrol edildiğini ifade eden Korkmaz, yeşil etiket alamayan asansörlerin olduğu binaların belediyeler tarafından tescil edilmediğini ve dolayısıyla bu binalara ruhsat verilmediğini kaydetti.

CAN VE MAL GÜVENLİĞİ İÇİN

TSE’nin, A Tipi Muayene Kuruluşu olarak bina asansörlerinin kontrolünü yaparak tespitte bulunmak ve durumu bina yönetimi ve ilgili idareye bildirmekle görevli olduğunun altını çizen Korkmaz, ”TSE, asansör periyodik kontrollerini gerçekleştirirken bir yandan da ilgili idarelerde mevcut olmayan asansör envanter listelerinin oluşturulması amacıyla sokak taraması yaparak mevcut tüm asansörleri kayıt altına almaktadır” ifadesini kullandı.

Korkmaz, TSE’nin önceliğinin her zaman vatandaşların can ve mal güvenliği olduğunu belirterek, ”TSE, bu bilinç ve anlayışla, yurt çapında yaygın teşkilatı, konusunda uzman personeli ve güçlü teknik altyapısı ile asansörlerin periyodik kontrollerini kamu güvencesiyle gerçekleştirmeye devam ediyor” değerlendirmesinde bulundu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X