TSE Körfez ülkeleri ile işbirliğini güçlendiriyor

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkanı Sebahittin Korkmaz, enstitünün belgelendirme, gözetim, muayene-test hizmetlerini kapsayan uygunluk değerlendirme alanında Körfez ülkelerinde etkinliğini arttırmayı hedeflediğini belirtti.

TSE Körfez ülkeleri ile işbirliğini güçlendiriyor

Korkmaz, TSE’nin uygunluk değerlendirme alanında Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi Üyesi Suudi Arabistan, Bahreyn, Katar, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri, Yemen ve Umman’da etkinliğini artırmak için önemli bir dönemeçte olduğuna dikkat çekti. 

Korkmaz, ‘Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi Standardizasyon Teşkilatı ile imzalanacak aksiyon planı ile Körfez ülkeleriyle TSE arasında standardizasyon, uygunluk değerlendirme, akreditasyon, metroloji, bilgi teknolojisi alanlarında iş birliğinin güçlendirilmesi amaçlanıyor. Plan kapsamında, Türkiye ile Körfez Arap Ülkeleri İş Birliği Konseyi ülkeleri arasında oluşacak serbest ticaret anlaşmalarının uygulanması için zemin hazırlanması öngörülüyor’ dedi. Korkmaz, ayrıca TSE’nin Suudi Arabistan, Yemen, Birleşik Arap Emirlikleri ve Umman ile ikili anlaşmaları bulunduğunu da kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X