TSE yeni arazi arıyor

TSE, Oto Test Merkezi ile ilgili sezsizliğini bozdu. Kurumdan yapılan açıklamada, ”Merkez söz konusu yerde yapılamayacak, değişik arazi alternatifleri üzerinde çalışılıyor” denildi.

TSE yeni arazi arıyor

Türk Standardları Enstitüsü, (TSE) Yenişehir’de yapılması planlanan otomotiv test merkezinin, arazinin imarıyla ilgili sorunlar nedeniyle söz konusu yerde yapılamayacağını, değişik arazi alternatifleri üzerinde çalışıldığını bildirdi.

TSE’den yapılan yazılı açıklamada, Türkiye’de otomotiv ana ve yan sanayinin tüm test ve belgelendirme ihtiyaçlarını karşılayacak ve yerli marka geliştirilmesine altyapı sağlayacak şekilde Bursa’nın Yenişehir ilçesinde yapılması planlanan otomotiv test merkezinin mevcut arazinin imarıyla ilgili sorunlar yaşanması nedeniyle söz konusu yerde yapılamayacağı vurgulandı.

KARARLILIĞIMIZ SÜRÜYOR

TSE’nin, ülkede otomotiv sanayi için büyük önem taşıyan bu projenin hayata geçirilmesi yönündeki kararlılığını sürdürdüğüne dikkat çekilen açıklamada, ”Bu çerçevede Enstitü, değişik arazi alternatifleri üzerinde çalışmaktadır. Otomotiv test merkezi kurulmasına uygun bir arazi bulunması ve bu arazinin tahsisinin yapılmasına müteakip TSE bu önemli projeyi hayata geçirecektir” denildi.

ÇELEBİ: YENİŞEHİR’DE OLACAK

Bursa Emlak Müşavirleri Odası Başkanı Erdal Çelebi, Oto Test Merkezi’nin Yenişehir’de yapılacağını, sadece yerin değiştiğini ileri sürdü. 

Konuyla ilgili dün Derebahçe Restaurant’ta basın toplantısı düzenleyen Çelebi, “Projenin Yenişehir bölgesinden gittiği söylentileriyle, başka bölgelerdeki insanlara ‘acaba buraya gelir mi’ hevesi verilip, söz konusu bölgelerdeki satışların hızlanmasının önüne geçmek için bu açıklamayı yapmamız gerekiyor” dedi. Test merkezinin önce Karaköy ile Karacaali arasında yapılmasının planlandığını hatırlatan Çelebi, şu anda Çardak Mahallesi’nde zemin çalışmaları, toprak analizlerinin hızlı bir şekilde devam ettiğini öne sürdü. 

Çelebi, “Yatırımcıları, bu bölgenin dışında yapılacak söylemlerine karşı uyarıyoruz” diye konuştu.

MUTLAKA BİLGİ ALIN

Erdal Çelebi, yerel idareler ya da kamu kuruluşlarından bilgi almadan yatırım yapılmamasını ve arsaların satılmamasını önerdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X