TSE’den siber güvenlik semineri

Türk Standardları Enstitüsü (TSE), kız öğrenciler ve profesyonel kadın bilişimciler için ücretsiz siber güvenlik ve sızma testi semineri verecek.

TSE’den siber güvenlik semineri

TSE’den yapılan açıklamaya göre, Enstitü bilişim sektöründe kadınların etkinliğini artırmaya yönelik yeni bir seminer programı hazırladı. Bilişim Teknolojileri Test ve Belgelendirme Daire Başkanlığı bünyesinde, bu sektöre yönelik belgelendirme ve test hizmetleri verildiğinin belirtildiği açıklamada, ‘Enstitü, bu alandaki bilgi ve tecrübelerini, eğitim programlarıyla, düzenlediği seminer, konferans ve sempozyumlarla ilgili kişi ve kuruluşlara aktarmaktadır’ denildi.

TSE Başkanı Sebahittin Korkmaz, seminer vasıtasıyla Türkiye’de bilişim alanında çalışan kadınlar ve bu alanda kariyer yapmayı düşünen kız öğrencilerin eğitimlerine katkı sağlamayı amaçladıklarını söyledi. Ücretsiz seminerlerde eğitimlerin temel seviyede olacağını ve katılım için herhangi bir ön koşul bulunmadığını dile getiren Korkmaz, kontenjan sınırlı olduğu için kız öğrencilere ve profesyonel kadın bilişimcilere öncelik tanıyacaklarını açıkladı.

YENİ KARİYER ALANI

Korkmaz, ‘Siber güvenlik ve sızma testlerinin temellerinin ele alınacağı seminerin sonunda ilgilenen katılımcılar TSE tarafından açılan Beyaz Şapkalı Hacker eğitimlerini alarak ‘Sızma Testi Uzmanı’ unvanıyla siber güvenlik alanında bir kariyere ilk adımı atabilirler’ dedi. 

Korkmaz, seminer için Kadın Bilişimci Topluluğu ve TSE Bilişim Teknolojileri Test ve Belgelendirme Daire Başkanlığı ile iletişime geçilmesi gerektiğini vurguladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X