TSE’ye yeni yönetim

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkanlığına, Sebahittin Korkmaz seçildi.

TSE’ye yeni yönetim

TSE 54. Olağan Genel Kurulu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımıyla dün gerçekleştirildi. Yapılan seçimlerde TSE Yönetim Kurulu Başkanlığına TOBB delegesi Sebahittin Korkmaz getirildi. Yönetim Kurulu ise Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı delegeleri Muhsin Dere ve Recep Kemal Akyürek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı delegesi Yusuf Yazar, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) delegesi Doç. Dr. Hasan Okuyucu’dan oluştu.

HELAL GIDA RUHU

Korkmaz, Genel Kurul’da başkanlığa seçilmesinin ardından yaptığı konuşmada, batının oluşturmuş olduğu standartların bir ruhu olmadığını düşündüğünü ifade ederek, ”İnşallah helal gıda ile başlayan ruhun, helal üretim ve yönetim sistemiyle tamamlanacağını düşünüyorum. Böyle bir standardı dünyaya tartışmaya açmak zorundayız ve inşallah böyle bir standardı gerçekleştirerek, ve çerçevesini oluşturarak en azından İslam dünyasında yeni bir yapı oluşturacağımızı düşünüyorum” ifadelerini kullandı

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X