TSK, 1 yıl daha Aden Körfezi’nde

TSK deniz unsurlarının Aden Körfezi, Somali karasuları ve açıkları ve Arap Denizi’ndeki görev süresinin 1 yıl daha uzatılmasına yönelik tezkere kabul edildi.

TSK, 1 yıl daha Aden Körfezi’nde

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) deniz unsurlarının Aden Körfezi, Somali karasuları ve açıkları, Arap Denizi ve mücavir bölgelerde görev süresinin 10 Şubat 2017 tarihinden itibaren bir yıl daha uzatılmasına dair Başbakanlık Tezkeresi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

 

Genel Kurulda, oylama öncesi partisi adına söz alan MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, TSK’nın uluslararası görevlendirmelerine her zaman devlet politikası olarak destek olduklarını anımsatarak, Aden Körfezi ve Somali karasularında Türk gemilerinin görev almasının önem arz ettiğini belirtti.

 

CHP Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz ise bu bölgenin güvenliğinin Türkiye’yi çok yakından ilgilendirdiğini ve bu kapsamda tezkereye “evet” diyeceklerini açıkladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X