TSK açıkladı! 798 kişi yakalandı!

Yasa dışı yollardan sınırı geçmeye çalışan bin 798 kişinin yakalandığı bildirildi.

TSK açıkladı! 798 kişi yakalandı!

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, günlük faaliyetler, arama kurtarma çalışmaları ve önemli yurt içi olaylara ilişkin bilgi verildi.

Günlük faaliyetlere ilişkin bilgilere göre, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Hudut Birlikleri tarafından, dün gün içerisinde Suriye’den Türkiye’ye yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan bin 613, Türkiye’den Suriye’ye yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 57 kişi yakalandı. Bu müdahaleler sonucunda, bir adet cep telefonu ile 82 bin 600 Suriye Lirası ele geçirildi.

Irak’tan Türkiye’ye yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 54 kişi, İran’dan Türkiye’ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan iki kişi, beş büyükbaş hayvan ile yakalandı.

Türkiye’den Bulgaristan’a yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 19, Türkiye’den Yunanistan’a yasa dışı geçmeye çalışan 53 kişi gözaltına alındı.

Türkiye’de bulunmak için yasal gerekleri taşımayan 120 kişi ile Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurlarınca Ege Denizi’ndeki kara sularında 65 kişi yakalandı.

Arama kurtarma faaliyetleri

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan açıklamada, günlük ve arama kurtarma faaliyetlerine ilişkin bilgilere de yer verildi.

Buna göre, Bursa’nın Gemlik ilçesi Narlı açıklarında, 9 Temmuz’da “ASSE” isimli yatın su almaya başladığı bilgisi üzerine görevlendirilen ekipler, teknede bulunan 8 kişiyi sağ kurtardı.

Tekirdağ’ın Şarköy ilçesi Uçmakdere açıklarında ise 9 Temmuz’da “KARIŞMA SEN” isimli teknenin arıza yaptığı bilgisi üzerine yapılan arama çalışmaları sonucunda teknede bulunan iki kişiye ulaşıldı.

Bu arada, dün Kuşadası’nda Çamliman burnu açıklarında bir grup düzensiz göçmen olduğu bilgisi üzerine görevlendirilen Sahil Güvenlik unsurunca lastik bot içerisinden 52 düzensiz göçmen, Bodrum Kargı adası güneyinde de lastik bot içerisinden 13 düzensiz göçmen sağ kurtarıldı.

İzmir’in Aliağa ilçesindeki Güzelcehisar çayı önlerinde dün tekneyle denize açılan iki şahsın geri dönemediği bilgisi üzerine görevlendirilen Sahil Güvenlik ekipleri, arama çalışmaları sonucunda iki kişinin cansız bedenine ulaştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X