TSK, Azez’den operasyon başlattı

Afrin bölgesindeki teröristleri etkisiz hale getirmek ve bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak üzere başlatılan Zeytin Dalı Harekatı üçüncü gününde devam ediyor.

TSK, Azez’den operasyon başlattı

Türk Silahlı Kuvvetleri, Zeytin Dalı Harekatı’nın üçüncü gününde Afrin bölgesinin doğusundaki Azez’den operasyon başlattı.

Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK), hudut güvenliği ve bölgede istikrarı sağlamak amacıyla Suriye’nin kuzeybatısında Afrin bölgesinde başlatılan Zeytin Dalı Harekatı’nın üçüncü gününde terör hedeflerine yönelik operasyanlar sürüyor.

Kilis’ten top atışları yapılıyor

Suriye’deki terör hedeflerine yönelik operasyonların sürdüğü bölgeye Kilis’ten top atışları yapılıyor.

Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) başlatılan Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Suriye’deki terör hedeflerine yönelik operasyonların sürdüğü bölgeye Kilis’ten top atışları yapılıyor.

Bu arada, sınırdaki birliklere de ara ara askeri araç takviyesi yapılıyor.

Terör mevzileri hem havadan hem karadan milli silahlarla vuruldu

Zeytin Dalı Harekatı’nda terör hedefleri milli imkanlarla yapılan T-122 Sakarya ÇNRA füzeleri ile yerle bir edilirken, ilk kez yeni Milli İHA’lar da kullanıldı.

Afrin’e gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekatı’nda PYD/YPG mevzileri ile hedefler Türk mühendisler tarafından yapılan T-122 Sakarya Çok Namlulu 122 milimetrelik roketatar füzeleri ile vuruldu.

ÖSO, PYD/YPG mevzilerini ateş altına aldı

Harekatın üçüncü gününde ÖSO güçleri, Suriye’nin Azez-Afrin sınırı çevresinde bulunan YPG mevzilerini ateş altına aldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’deki terör hedeflerine yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekatı 3. gününde de başarıyla devam ediyor.

PKK/PYD/YPG ve DEAŞ terör örgütünün elindeki yerleşim yerleri bir bir geri alınıyor.

Afrin’in çevresindeki 9 köy teröristlerden tamamen temizlendi.

Tel Rıfat’a 3, Afrin’e ise yaklaşık 10 kilometre uzaklıktaki Cibril Bölgesinde Özgür Suriye Ordusuna ait mevziler var. Teröristler bu mevzilere ve çevre köylerdeki sivillere sık sık ateş açıyor.

Harekat kapsamında ÖSO güçleri, Suriye’nin Azez-Afrin sınırı çevresinde bulunan YPG mevzilerini ateş altına aldı.

Görüntülerde; terör örgütü PKK/PYD-YPG mevzilerinden yapılan Azez çevresindeki ÖSO mevzilerine yapılan saldırı sonrasında ÖSO güçlerinin ağır silahlarla karşılık vermesi yer alıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X