TSK: Hava aracı düşürüldü

Türk savaş uçakları, Suriye sınırımızda dolaşan ve hangi ülkeye ait olduğu henüz belirlenemeyen İHA’yı 3 kez uyardıktan sonra angajman kuralları gereği ateş açarak düşürdü.

TSK: Hava aracı düşürüldü

Kilis’in merkeze bağlı Deliosman Köyü yakınlarında sınırın sıfır noktasındaki olay saat 12.30 sıralarında meydana geldi.

 

Suriye’nin, PKK’nın bu ülkedeki kolu PYD kontrolündeki bölgede uçan ve hangi ülkeye ait olduğu bilinmeyen İnsansız Hava aracı (İHA), Türkiye tarafından düşürüldü.

 

İnsansız Hava Aracı’nın düşmesinin ardından bölgeye çok sayıda asker sevk edildi. 

 

Askerler bölgede önlem alırken, bazı komutanlar da askeri helikopter ile sınır hattına geldi ve incelemede bulundu. Sivillerin yaklaşmasına izin verilmeyen bölgede incelemeler devam ediyor. 

 

3 KEZ UYARILDI, ARDINDAN DÜŞÜRÜLDÜ 

 

Genelkurmay Başkanlığı da konuya ilişkin internet sitesinden açıklama yaptı.

 

Açıklamada İHA’nın hangi ülkeye ait olduğunun bilinmediği ve angajman kuralları kapsamında ateş edilerek düşürüldüğü belirtilerek şöyle denildi: 

 

“Bugün Suriye sınırında ülkemizin hava sahası içerisinde milliyeti bilinmeyen bir hava aracı tespit edilmiş; üç defa ikaz edilmesine rağmen hareketine devam etmesi üzerine, sınırda devriye görevi icra eden uçaklarımız tarafından, angajman kuralları çerçevesinde ateş edilerek düşürülmüştür. Türk Silahlı Kuvvetleri kendisine verilen görevi angajman kuralları çerçevesinde kararlılıkla uygulamaktadır.”

 

RUSYA’DAN AÇIKLAMA

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin “milliyeti bilinmiyen bir hava aracını” düşürmesinin ardından Rusya Savunma Bakanlığı’ndan açıklama yapıldı.

 

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Suriye’de görev yapan tüm Rus askeri uçaklarının güvenli şekilde üslerine döndüğünü belirtti. Rusya’dan yapılan açıklamada, insansız hava araçlarının da planlandığı gibi operasyonlarını sürdürdükleri ifade edildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X