TSK sınırda görevli asker ve araç sayısını açıkladı

TSK’dan yapılan açıklamada, sınır bölgelerinde bulunan asker sayısı ile araçlar hakkında bilgi verildi

TSK sınırda görevli asker ve araç sayısını açıkladı

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti kara sınırlarının korunması ve güvenliği, 3497 sayılı kanunun verdiği yetki çerçevesinde Kara Kuvvetleri Komutanlığı sınır birliklerinde görevli 52 bin 157 personel ile sağlandığını açıkladı.

Sınır güvenliğinin sağlanması maksadıyla sınır hattındaki birlikler, zaman içinde artan sınır olaylarının tespiti ve müdahale imkanlarını artıracak şekilde personel, Mobil Keşif Gözetleme Sistemi (MKGS), Tank, Zırhlı Muharebe Aracı (ZMA), Zırhlı Personel Taşıyıcı (ZPT) gibi araçlardaki gece görüş imkanlarından istifade edilmek üzere sınır hattına takviye edildiği belirtildi.

Suriye, Irak ve İran sınırında uzun vadeli kalıcı bir sistem tesis edilmesi maksadıyla, güçlü bir engel sistemine dayanan, teknoloji ağırlıklı, personel tasarrufuna olanak veren Sınır Fiziki Güvenlik Sistemi (SFGS) çalışmalarının devam ettiği açıklandı.

Sınırlarda; 01 Ocak-04 Ekim 2016 tarihleri arasında meydana gelen 33 bin 327 sınır olayında; yasa dışı sınır geçişi teşebbüsünde bulunan 299 bin 612 kişinin yakalandığı,

185 muhtelif silah, 302 bin 771 gram uyuşturucu madde, 483 bin 680 adet uyuşturucu hap, 21 bin 299 litre akaryakıt, 242 küçükbaş ve 883 büyükbaş hayvan, 17 milyon 112 bin 190 paket sigara, 5 bin 468 adet muhtelif cep telefonunun ele geçirildiği belirtildi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kara sınırlarının korunması ve güvenliğinin, 3497 sayılı kanunun verdiği yetki çerçevesinde Kara Kuvvetleri Komutanlığı hudut birliklerinde görevli 52 bin 157 personel ile sağlandığı açıklandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X