TSK’dan ‘Fırat Kalkanı’ açıklaması

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında keşif ve gözetleme vasıtaları ile tespit edilen 80 IŞİD terör örgütü hedefine ateş destek vasıtaları tarafından 199 Fırtına, 20 çok namlulu roketatar atışı yapıldı.

TSK’dan ‘Fırat Kalkanı’ açıklaması

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında keşif ve gözetleme vasıtaları ile tespit edilen 80 IŞİD terör örgütü hedefine ateş destek vasıtaları tarafından 199 Fırtına, 20 çok namlulu roketatar atışı yapıldı. Türk Silahlı Kuvvetleri’nce 4 Katyuşa tahkimli mevzisi, 7 dinamik hedef, 4 silah yüklü araç, park halinde bubi tuzaklı 3 motosiklet ile geçici barınma alanları imha edildi.

 

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, koalisyon güçleri tarafından Aktarin, Güzel Mezra ve Türkmen Barı bölgelerinde tespit edilen IŞİD terör örgütüunsurlarına yönelik düzenlenen 9 hava harekatı sonucu 12 IŞİD terör örgütü unsuru etkisiz hale getirildi. Harekatta, keşif ve gözetleme vasıtalarıyla tespit edilen IŞİD terör örgütü unsurlarının barındığı 2 bina ve bu bölgedeki harekatın yönetildiği harekat merkezi imha edildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X