TSK’dan hava harekatı

Irak’ın kuzeyindeki Metina ve Hakkurk bölgeleri ile Hakkari’nin Şemdinli ilçesi kırsalında belirlenen bölücü terör örgütü hedeflerine dün düzenlenen hava harekatlarında 15, Şemdinli ilçesinde gerçekleştirilen hava destekli operasyonda ise 5 terörist etkis

TSK’dan hava harekatı

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, güvenlik kuvvetleri dün 11.40 ile 16.25 saatleri arasında 3 kez Metina bölgesine, 15.30-15.50 saatlerinde Hakkurk bölgesine ve 19.00-20.25 saatlerinde Şemdinli kırsalına hava harekatı düzenledi.

 

Bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce kullanıldığı tespit edilen silah mevzi, sığınak, barınak ve mağaralar, hava harekatları sonucu imha edildi. İlk belirlemelere göre 15 terörist etkisiz hale getirildi.

 

Hava destekli operasyon

 

Konvoy emniyeti amacıyla görevlendirilen zırhlı aracın Şemdinli-Aktütün karayolundan geçişi sırasında dün saat 14.05’te bölücü terör örgütü mensupları tarafından önceden tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 4 askerin şehit olması ve 9 askerin yaralanması olayının ardından Şemdinli’de hava destekli operasyon başlatıldı.

 

Operasyonda, 3’ü el yapımı patlayıcıyı yola döşeyerek askeri aracın geçişi sırasında patlatan teröristler olmak üzere 5 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X