TSK’dan IŞİD’e ağır darbe

Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nca, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terör örgütü IŞİD’e ait Suriye’nin kuzeyindeki hedeflere düzenlenen hava harekatıyla komuta yeri, silah mevzisi ve mühimmat deposu olarak kullanılan 9 bina imha edildi.

TSK’dan IŞİD’e ağır darbe

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye’nin kuzeyindeki terör örgütü hedeflerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğini artırmak ve koalisyon güçlerine destek vermek amacıyla başlattığı Fırat Kalkanı Harekatı devam ediyor.

 

Türkiye’nin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, Birleşmiş Milletler Sözleşmesi’nin 51’inci maddesinde yer alan meşru müdafaa hakkı ile Birleşmiş Milletlerin IŞİD ile mücadeleye yönelik almış olduğu kararlar çerçevesinde devam eden harekat, 41’inci gününe ulaştı.

 

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, harekat kapsamında muhalif unsurlardan oluşan üç özel görev kuvvet grubunun karadan ve havadan sağlanan yoğun ateş desteğiyle Rai güneyindeki 7 meskun mahallin ele geçirilmesine yönelik çalışmaları sürüyor. Devam eden operasyonlar sırasında özellikle Boztepe, Hardanah ve Türkmen Barı bölgelerinde yoğun çalışmalar yaşanıyor.

 

Bin 720 hedef vuruldu

 

Terör örgütü IŞİD unsurlarınca dün Kilis merkezi ve çevresine 3 katyuşa roketi atılmış, saldırıda hasar ve zayiat meydana gelmemişti.

 

ANTPQ-36 hedef tespit radarıyla roketin atıldığı bölgenin tespitinin ardından roket mevzilerine 20 çok namlulu roketatar atışı ile 19 Fırtına obüsü atışı yapıldı. Kasrah bölgesindeki mevziler yakınlarındaki teröristlerle imha edildi. Gün içindeki çatışmalarda 15 muhalif şehit oldu, 35 muhalif yaralandı. Muhalif unsurlar, harekatın başlangıcından bu yana 111 meskun mahalde, yaklaşık 960 kilometrekarede kontrol sağladı.

 

Ayrıca keşif ve gözetleme vasıtalarıyla tespit edilen 63 terör örgütü IŞİD hedefine dün Fırtına obüsünden 201, çok namlulu roketatarlardan 100 atış yapıldı. Atışlar sonucu silah mevzileri, küçük terörist grupları, silah yüklü 6 pikap, malzeme ve erzak yüklü bir kamyon ile 7 katyuşa mevzisi imha edildi.

 

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında bin 720 hedefe, ateş destek unsurlarından 6 bin 620 atışın yanı sıra bin 294 tank atışı gerçekleştirildi.

 

Hava harekatları

 

Hava Kuvvetleri Komutanlığınca yapılan hava harekatıyla dün Aktarin, Türkmen Barı ve Dabık’taki 9 hedefe 10 bomba atıldı, terör örgütü IŞİD‘in komuta yeri, silah mevzisi ve mühimmat deposu olarak kullandığı 9 bina imha edildi. Koalisyon güçleri tarafından, Ziyadiyah, Bahrutah, Duvaybık, Aktarin ve Türkmen Barı bölgelerine yönelik 11 hava harekatında ise 13 terörist etkisiz hale getirildi, 4 bina, ikisi patlayıcı yüklü 3 araç ve 1 havan imha edildi.

 

Terör örgütü IŞİD‘ten temizlenen bölgelerde harekatın başından bugüne kadar 28 mayın ile 993 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak etkisiz hale getirildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X