TSK’nın içerisinde belli bir grup bunu düzenledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ’nün darbe girişimine ilişkin, “Türk Silahlı Kuvvetleri’nin içerisinde belli bir grup bunu düzenledi. Ama açık olan bir şey var ki onlar azınlıkta.” dedi.

TSK’nın içerisinde belli bir grup bunu düzenledi

El Cezire Televizyona konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türk Silahlı Kuvvetleri’nin içerisinde belli bir grup bunu düzenledi. Ama açık olan bir şey var ki onlar azınlıkta. Bir azınlığın çoğunluğa hükmetmesine zaten müsade edemezdik. Biz de gerekli bütün adımları atmak suretiyle bunun önüne geçmeye çalıştık.” diye konuştu. 

“Biz de devlet ve halk olarak el eleyiz”

Fetullahçı Terör Örgütü devletin içinde paralel bir yapı oluşturduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Darbe girişimini yaptıklarında başarılı olamadılar ama önümüzdeki günler ve haftalar içinde eminim ki bazı fikir ve planlarını kendi gelecekleri için onlar da yapacaklardır. Ama biz de devlet ve halk olarak el eleyiz ve bu tip insanlara örgütlere karşıyız. Biz el ele oldukça, halkla birlikte oldukça tanklar sonuç alamayacaktır zaten de alamamıştır” dedi.

“Rus uçağını düşüren pilotlar da göz altına alındı”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “(Rus uçağını düşüren pilotlar) İnanıyorum ki yargı da bununla ilgili bir şüphe duymuş olacak ki bu pilotlar göz altına alındı” dedi.

“Fransa bizden demokrasi dersi alabilirler”

“Fransa Dışişleri Bakanı kişisel olarak benim hakkımda bir yorum yaptıysa bu bir hatadır” diye konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Fransa Dışişleri Bakanı kendi işine bakmalı. Ama demokrasi dersi almak istiyorlarsa bizden demokrasi dersi alabilirler.” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X