TSK’nın silahsız komandoları

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) silahsız komandoları Doğal Afet Arama Kurtarma Tabur Komutanlığı (DAK) Taburu, Isparta’daki tatbikatının kapılarını basın mensuplarına açtı.

TSK’nın silahsız komandoları

1999 Marmara Depremi’nin ardından profesyonel arama kurtarma birliği ihtiyacıyla TSK tarafından kurulan DAK, Türkiye’de 4 birlik ve bir karargahla 7 gün 24 saat her türlü afete karşı hazır durumda bekliyor. TSK İnsanı Yardım Tugayı’nın bir parçası da olan 205 kişilik DAK taburu subay, astsubay ve uzman erbaşlardan oluşuyor.

HER GÖREVE HAZIRLAR

Patlama, göçük, çığ, teknik dağcılık, balık adam, kayak, depremde arama kurtarma ve yangında arama kurtarma alanlarında eğitim gören ve tatbikat yapan birlikler, en ağır eğitimlerden biri olan komando eğitimleriyle her duruma hazırlanıyor. Mevsimsel olarak eğitimlerini şekillendiren silahsız birlik, kış aylarında çığ ve temel kayak eğitimlerine ağırlık verirken, bahar ve yaz aylarında ise dağcılık, su altı ve üstü eğitimlerini yapıyor. Birlik, deprem, göçük ve yangın olaylarına ise her an hazır bekliyor. Ayrıca olası bir deprem ve göçük anında ise sağlık ve müdahale konteynerleri ile hazırda bekleyen birlik, karargahtan olay yerine en geç 3 saat içerisinde intikal edebiliyor.

 

Komando birliklerini aratmayan ağır eğitimleri ve tatbikatları ile TSK’nın Doğal Afet Arama Kurtarma Tabur Komutanlığı Taburu, Türkiye’nin her bölgesinde göreve hazır bir şekilde eğitiliyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X