Tsunami gibi

130 kilometre hızla sahilde tsunamiyi andıran fırtına, Gemlik’te yaşamı felç etti. Özellikle Kumla, Karacaali ve Narlı gibi sahil mahallelerini vuran lodos, yüzlerce ev ve iş yerinde büyük zarara yol açtı.

Tsunami gibi

CEMAL KIRGIZ

İki gün boyunca etkili olan fırtınanın önceki gün 130 kilometre hıza ulaşmasıyla sahil şeridi kabus yaşadı. Özellikle Gemlik’e bağlı Kumla, Karacaali ve Narlı gibi bölgelerde denizin de taşmasıyla büyük zarar meydana geldi. 

Fırtına nedeniyle 200’e yakın sandal parçalanırken, zaman zaman 7-8 metreyi bulan dev dalgalar denize sıfır birçok çay bahçesi ve evde yıkıma yol açtı. Balkon demirleri, çatılar ve camları kırıp, patlatan lodos, çok sayıda ev ve işyerinin sular altında kalmasına neden oldu. Gemlik’te yaklaşık 60 yıldır görülmeyen boyutta etkili olan fırtına, tatil mahallelerinde hayatı kabusa çevirdi.

BETONLARI SÖKTÜ

Narlı, Karacaali, Kumla arası bağlantı yolu da uzun süre trafiğe kapalı kaldı. Betonları söken, sahil yolunda göçüklere neden olan ve çay bahçelerini kullanılamaz hale getiren fırtınanın sora ermesinin ardından ortaya çıkan manzara ise savaş alanından farksızdı. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Başkan Yardımcıları Vedat Büyükgölcigezli ve Ahmet Avcı ile birlikte fırtınanın vurduğu Bölgelerde inceleme yaptı.

YÜZ BİNLERCE TL ZARAR

Kumla, Karacaali ve Narlılılar ile birlikte bölgeyi gezen Refik Yılmaz, alt yapı, yol ve sahildeki tahribatın Büyükşehir Belediyesi ile birlikte ivedilikle düzeltileceğini açıkladı. 

Lodosun zarar verdiği esnaf ve vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulunan Refik Yılmaz, belediyenin tüm yardım, kurtarma ve iş makinelerinin sahil bölgelerine yönlendirildiğini söyledi. 

Gemlik Kaymakamı Cahit Işık, Emniyet Müdürü Ramiz Erçetin ve İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Coşkun Çorapçı da Belediye Başkanı Refik Yılmaz’ın hasar tespit çalışmalarına katıldılar. Muhtarların da yer aldığı incelemelerde yüz binlerce liralık maddi hasar tespit edildi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X