TÜBAD’tan TBF’ye eleştiri

Türkiye Basketbol Antrenörleri Derneği’nden (TÜBAD) yapılan açıklamada, “Türk basketbol antrenörleri için en kara dönemlerden biri yaşanmaktadır” denildi. 

TÜBAD’tan TBF’ye eleştiri

Türkiye Basketbol Federasyonu’na (TBF), yabancı antrenörler ve oyuncular başta olmak üzere, çeşitli konularda eleştiriler yöneltilen yazılı açıklamada, Türk basketbol antrenörü kimliğinin günden güne itibarsızlaştırıldığı savunuldu. 

 

TBF Başkanı Turgay Demirel’e bir yıl önce yapılan ziyarette, antrenör haklarının iyileştirilmesi ve basketbolun gelişmesine yönelik tedbirlere ait öneriler sunulduğu ancak dikkate alınmadığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Maalesef geçen bu bir senelik süre zarfında federasyon tarafından konularla ilgili iyileştirici bir çalışma yapılmamış olup ayrıca tarafımıza bir geri dönüş olmamıştır. Şu günlerde Türk basketbol antrenörleri için en kara dönemlerden biri yaşanmaktadır. Basketbol Federasyonu nezdinde antrenör haklarının iyileştirilmesi ve basketbolumuzun gelişimine yönelik tedbirlere ait önerilerimiz, federasyon tarafından dikkate alınmak bir yana, gündeme dahi getirilmemektedir. Örnek olarak liglerdeki yabancı oyuncu sayısının ne olacağına dair TÜBAD’ın fikri bile alınmamıştır. Bu gibi konularda ilkesel ve kurumsal bir yaklaşım gösterilmemekte, Türk basketbol antrenörü kimliği günden güne itibarsızlaştırılmaktadır.”

“Ülkemiz basketbolunun bugünlere gelmesinde Türk antrenörlerinin yadsınamaz bir payı vardır” denilen açıklamada, “Gelecekte de evrensel boyutta daha birçok başarılara imza atacaklardır. Ancak, ülke basketbolunun geliştirilmesi ve korunmasının resmi sahibi olan federasyon bırakın bu misyonunu, sanki var oluşunun nedeni tam tersiymiş gibi ülkemizin yabancı oyuncu ve antrenör cenneti olmasının önünü sonuna kadar açmıştır” ifadeleri kullanıldı.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X