TÜBİTAK elemansız kalmış

Bir davayla ilgili harddisklerin, incelenmesi için gönderildiği TÜBİTAK’tan mahkemeye yanıt: Ehliyetli personel bulunmadığından üzülerek talebinize olumlu cevap verememekteyiz.

TÜBİTAK elemansız kalmış

TÜBİTAK’a bağlı Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi’nde (BİLGEM), çok önemli soruşturmalarda delil teşkil edebilecek harddisk ve diğer dijital verileri analiz edebilecek eleman kalmadığı ortaya çıktı.

Hürriyet Gazetesi’nden İsmail Saymaz’ın haberine göre, Adana’da açılan bir yasadışı örgüt davası, özel yetkili mahkemelerin Şubat 2014’te kaldırılmasından ardından bu suçun işlendiği yer olan Gaziantep’e gönderildi. 

Gaziantep 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi de, delil olarak dosyada bulunan 4 harddisk’i dijital analiz incelemesi için BİLGEM’e gönderdi. BİLGEM Başkanı Prof. Dr. A. Arif Ergin tarafından verilen yanıt, geçen cuma günü mahkemeye ulaştı. 

Yazıda, gönderilen harddisklerin incelenerek rapor hazırlanmasının istendiği ancak bu incelemelerin yapılabilmesi için harddisklerin ele geçirildiği tarih ve saatin kolluk görevlilerince yazılı olarak bildirilmesi gerektiği vurgulandı. 

Ayrıca, son 6 ayda yaşanan personel değişiklikleri nedeniyle kurumda dijital analiz yapabilecek eleman kalmadığı vurgulanan yazıda şunlar kaydedildi:

“Kurumumuz dijital analiz incelemesi yapabilecek personel ekibinde son 6 ay içerisinde yaşanan yoğun değişim sebebiyle söz konusu talebinize yönelik uygun ve ehliyetli personel bulunmadığından üzülerek talebinize olumlu cevap verememekteyiz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X