TÜBİTAK MAM’a ABD’den sipariş

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Marmara Araştırma Merkezi (MAM), test ve analiz konusunda Çin’den sonra ABD’ye de hizmet vermeye başladı.

TÜBİTAK MAM’a ABD’den sipariş

Amerikan özel sektöründen, ‘implantasyon (yerleşme) ve subakut (akut ve kronik arasında) sistemik toksisite testi’ konusunda gelen taleple, test ve analiz hizmeti verilen ülke sayısı 17’ye yükseldi. TÜBİTAK MAM Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Murat Makaracı, stratejik vizyonunu ‘dünya lideri Ar-Ge merkezi olmak’ şeklinde belirleyen TÜBİTAK MAM’ın, gelişmiş cihaz ve ekipman altyapısıyla Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu özel nitelikli test ve analizleri gerçekleştirdiğini belirtti. Makaracı, ”Yurt dışına döviz ve bilgi akışının önlenmesinin yanı sıra merkezin uluslararası bilinirliğinin artırılması sonucu 2015 yılından bu yana Avrupa, Asya, Afrika ve ABD’den de test ve analiz talepleri alıyoruz” ifadesini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X