TÜBİTAK’a Bursa’dan partner

Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi, iş fikirlerinin katma değere dönüşmesi amacıyla TÜBİTAK öncülüğünde hayata geçirilen Bireysel Genç Girişim Programı 1. aşama süreçlerini yürütmek üzere uygulayıcı kuruluş olarak seçilme başarısını gösterdi.

TÜBİTAK’a Bursa’dan partner

TÜBİTAK Bireysel Genç Girişim Programı (BİGG) 1. aşama uygulayıcıları imza töreni, Bilim Sanayi Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın da katılımıyla TÜBİTAK binasında gerçekleştirildi. Toplantıya Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ile birlikte, Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) yöneticileri de katıldı.

Törende konuşan Uludağ Üniversitesi Rektörü ve Uludağ Üniversitesi TTO A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ulcay, “Farklı kurumlar tarafından yürütülmeye çalışılan girişimcilik destekleri, artık belirlenen uygulayıcı kuruluşların çatısı altında koordineli bir şekilde yürütülecek. Türkiye’nin en büyük zenginlik kaynağı olan girişimci potansiyelini güce dönüştürmek, girişimcilerimize rehberlik etmek ve onları desteklemekle mümkündür” ifadelerini kullandı.

Rektör Ulcay, TÜBİTAK Teknogirişim Sermaye Desteği Programı ile sermaye desteğinin artırılmasının ve girişimcilik ekosisteminde yer alan paydaşların da süreçlere dahil edilmesinin farklı ve yeni bir sinerji oluşturacağına inandığını belirtti. Prof. Dr. Yusuf Ulcay, “Etkin sonuçlar almak adına iş fikirlerini şirketleşmeye dönüştürmek için en önemli basamak olacak iş planları, artık daha nitelikli bir şekilde hazırlanacak. İş fikirlerinin katma değere dönüşmesi noktasında, Bireysel Genç Girişim Programı 1. aşama süreçleri yürütmek üzere seçilen uygulayıcı kuruluşlardan biri olarak Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi A.Ş.’nin seçilmesinden gurur ve mutluluk duyduk. Uludağ Üniversitesi için belirlediğimiz 3. nesil üniversite vizyonumuzla Bursa’nın ve Türkiye’nin geleceğine daha büyük bilimsel ve üretime dönük katkılar yapmayı hedefledik. Yeni vizyonumuz doğrultusunda yeniden yapılandırdığımız Teknoloji Transfer Ofisimiz de bilginin katma değerli üretime dönüşmesi noktasında üniversitemiz ile iş dünyamız ve girişimcilerimiz arasında kuracağı işbirlikleriyle sonuç odaklı çalışmalara imza atacak” şeklinde konuştu.

Toplantıda program hakkında bilgi veren TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çelik ise “Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu’nda özel sektör ve girişimci odaklı bir Ar-Ge ve yenilik ekosistemi geliştirilmesi için önemli kararlar alınmıştı. TÜBİTAK son 3 yılda özel sektöre yönelik desteklerini hem çok çeşitlendirdi hem de finansman boyutunu iyileştirdi. BiGG Programıyla kurulan başlangıç firmaları yine TÜBİTAK’ın veya diğer kurumların özel sektöre yönelik programlarına başvurarak girişimlerini büyütme imkânına sahip olmaktalar. BiGG ile girişimcilerin teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini teknoloji odaklı başlangıç firmaları kurarak yenilikçi ürünlere dönüştürebilmeleri için iş fikrinden pazara kadar olan faaliyetlerini destekliyoruz. Bu sayede de uluslararası rekabet gücü olan, yenilikçi, teknoloji düzeyi yüksek ürün ve süreçleri geliştirebilen ve teknoloji tabanlı başlangıç firmalarının kurulmasını desteklemiş oluyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından uygulayıcı kuruluşlarla imza töreni gerçekleştirildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X