Tuğrul Türkeş’ten Ak Parti’ye ziyaret

Seçim hükümetinde yer almayı kabul ettiği için MHP’den ihraç edilen Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile sürpriz bir görüşme yaptı.

Tuğrul Türkeş’ten Ak Parti’ye ziyaret

Türkeş, AK Parti Genel Merkezinden ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı.

AK Parti’ye adaylık başvurusu yaptığına ilişkin basında yer alan haberlerin hatırlatılması üzerine Türkeş, “Onun süresi geçti diye biliyorum. Hepinizin heyecanlandığını ve bugün haber trafiğini kuvvetlendirdiğimi biliyorum fakat Sayın Başbakana, başbakanlıktaki bir konuyla ilgili bir arzım vardı onun için geldim. Gelişimin AK Parti ile bir alakası yok” diye konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun görüşmede kendisine adaylık teklifinde bulunup bulunmadığı yönündeki soruya Türkeş, başka bir konuyu konuştukları yanıtını verdi.

AK Parti’den aday olup olmayacağına ilişkin bir başka soru üzerine Türkeş, “Niye böyle bir soruya cevap vereyim. Ben size devletin bir işi vardı, ben Başbakan Yardımcısıyım, Sayın Başbakana bir konu arz edilmesi gerekiyordu geldim, onu arz ettim gidiyorum” ifadesini kullandı.

AK Parti Genel Merkezinde olduğu için gazetecilerin heyecanlandığını ve bu nedenle de açıklama yaptığını söyleyen Türkeş, bir gazetecinin “Bu heyecanımız sürsün mü” sorusunu, “Tabii, medyayı daima heyecan içinde tutmakta fayda vardır” şeklinde yanıtladı.

“Her adaylığımda da bu tip spekülasyonlar çıkmıştır”

Türkeş, 1 Kasım seçimlerinde Adana’dan milletvekili adayı olacağına ilişkin haberlerin anımsatılması üzerine “Milliyetçi Hareket Partisi’ndeki her adaylığımda da bu tip spekülasyonlar çıkmıştır, hiçbirinin aslı çıkmamıştır. Bu arada Milliyetçi Hareket Partisi ‘yurtiçi kargoyla’ bana bir ihraç kararı yolladı. Sağolsunlar nihayet, kendilerine ‘yurtiçi kargoyla’ cevap vermeyeceğim, medyayla cevap vereceğim” diye konuştu.

“Tebliğ edilen belgeyle MHP’den ihraç mı edildiniz” sorusu üzerine ise Türkeş, şunları söyledi:

“Hayır. Usulsüz yazışmayla hiç kimseyi hiçbir yerden atamazlar. Milliyetçi Hareket Partisi’nin Merkez Disiplin Kurulu bir kere yetkisizdir. Yani ben yasama görevi üstlenmiş bir milletvekili olarak anayasal bir görevi üstlendim. Ancak Milliyetçi Hareket Partisi Türkiye Büyük Millet Meclisi Grup Disiplin Kurulu buna karar verir, o toplanmadı. Parti tüzüğümüze göre de Sayın Genel Başkan ‘öfkelenip attım’ demesi mümkün değil, onda da Merkez Yürütme Kurulu’nun kararının olması gerekir ki Merkez Yürütme Kurulu böyle bir toplantı yapmadı, o da usulsüz. Onun için öfkeyle kalkan zararla oturur, orada bir şey yok.”

Türkeş, “Ne zaman cevap vereceksiniz” sorusunu ise “Çok yakında” diye yanıtladı.

Herhangi bir partiden teklif alıp almadığı yönündeki soruya “Hayır” karşılığını veren Türkeş, bir gazetecinin, “AK Parti’ye kapılar hala açık mı, AK Parti’den bir teklif var mı” ifadesi üzerine, “Bu konuları konuşmayalım” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X