Tüketicinin hukuk zaferi

İstanbul merkezli bir tur şirketi tarafından tanıtılan ‘devre mülk’ için protokol imzalayan Bayram Erdoğmuş adlı tüketici, yasal süre içinde cayma hakkını kullanınca firma yetkilileri 10 bin liralık sözleşme bedelini tahsil etmek istedi.

Tüketicinin hukuk zaferi

Tüketicinin başvurduğu Bursa 4’üncü Tüketici Mahkemesi, 9 bin 700 lira bedelli senedin iptaline, tahsil edilen 300 liralık avansın da yasal faiziyle tüketiciye iadesine karar verdi. Bayram Erdoğmuş, devre mülk için iletişim kurduğu İstanbul merkezli tur şirketi tarafından 30 Mayıs 2014 tarihinde Yalova’daki bir termal tesise götürüldüğünü ve tanıtım amaçlı gittiği tesisleri inceleme imkanı olmadan, psikolojik baskı altında 10 bin lira bedelli devre mülk sözleşmesine imza attığını söyledi. Bursa Tüketiciler Derneği Başkanı Sıtkı Yılmaz da, tüketicilerin iki hafta içinde hiçbir gerekçe göstermeden ve cezai işleme tabi olmadan sözleşmeden cayma hakkına sahip olduğunu hatırlattı.

ÇOK İYİ İNCELEYİN

14 günlük cayma süresini geçirmiş olan tüketicilerin de, iş yeri gibi satış alanı dışında yapılan devre tatil sözleşmesi, kapıdan satış hükmünde olduğundan ayrı bir hakka sahip olduklarını dile getiren Yılmaz, ”Tüketiciye ayrı olarak ‘cayma belgesi’ verilmemesi veya vatandaşın tesisten yararlanmaması halinde, tüketici Yargıtay’ın yerleşmiş uygulamalarına göre her zaman sözleşmeden cayabilir” ifadesini kullandı. Son günlerde tatil sezonuna yönelik ‘devre tatil’ satışlarının hızlandığına dikkati çeken Yılmaz, tüketicileri dikkatli olmaları ve satın alacakları ‘devre mülk’ler hakkında iyi inceleme yapmaları konusunda uyardı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X