Tüketicinin zaferi

Tüketicinin bilinçlendirilmesine yönelik çalışmalar sonuç veriyor. Bakan Tüfenkci, geçen yıl 3,1 milyon şikayet gelirken, bunların yüzde 94’ünü tüketici lehine sonuçlandı.

Tüketicinin zaferi

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 2012 yılında 446 bin 54 olan tüketici hakem heyetlerine başvuru sayısının geçen yıl 3 milyon 118 bin 842’ye ulaştığını ve bunların yüzde 94’ünün tüketici lehine, yüzde 6’sının ise aleyhine sonuçlandığını belirtti.

Tüketiciyi Koruma Haftası nedeniyle mesaj yayımlayan Tüfenkci, gelişmiş ekonomilerin en temel özelliklerinden birinin tüketici haklarına gösterilen saygı ve duyarlılık olduğunu vurguladı. Tüketicilerin gelişmiş ülkelerde yaşayanlarla aynı haklara sahip olmaları, bilgilendirilmeleri, yasal haklarını kullanmaları için özendirilmelerine büyük önem verdiklerini anlatan Tüfenkçi, çalışmaları bu anlayışla yürüttüklerini kaydetti.

HAKKINIZI KULLANIN

”Tüketiciler, yasaların kendilerine tanıdığı hakları kullanmaktan çekinmemeli ve hak arandıkça haksızlıkların azalacağını daima dikkate almalıdır” diyen Tüfenkci, tüketici haklarının korunması konusunda lokomotif görevi üstlenmiş olan hakem heyetlerine yapılan başvuruların her geçen gün arttığını söyledi. Tüfenkci, ”2012 yılında tüketici hakem heyetlerine yapılan toplam tüketici şikayeti başvuru sayısı 446 bin 54 iken, bu rakam 2015 yılında 3 milyon 118 bin 842’ye ulaştı. Geçen yıl yapılan şikayet başvuruların yüzde 94’ü tüketicilerin lehine, yüzde 6’sı ise tüketicilerin aleyhine olacak şekilde sonuçlandı” ifadelerini kullandı.

GÜVENSİZ ÜRÜNE SIFIR TOLERANS

Çalışmalarının ‘Güvensiz ürüne karşı sıfır tolerans’ prensibi ve ‘bilinçli tüketici, basiretli tacir’ anlayışı içinde devam ettiğinin altını çizen Bakan Tüfenkci, ”Tüm bu çalışmalarımız neticesinde tüketicinin korunması alanında bir farkındalık oluşturarak vatandaşlarımızın bilinçlenmesini ve haklarını kolayca aramasını hedeflemekteyiz. Bu hedef doğrultusunda çalışmalarımızın artarak devam edeceğini belirterek, bütün tüketicilerimizin 15-21 Mart Tüketiciyi Koruma Haftası’nı kutluyorum” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X