‘Tüm siyasiler elini mutlaka taşın altına koymalı’

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yeni hükümetin oluşumunda tüm siyasilerin mutlaka ellerini taşın altına koymaları gerektiğini belirterek, “Tüm siyasilerimiz halkın tercihine saygı duyup, üzerine düşen

‘Tüm siyasiler elini mutlaka taşın altına koymalı’

Palandöken, yazılı açıklamasında, 7 Haziran’daki milletvekili genel seçimlerinin ardından ortaya çıkan tabloyu değerlendirdi. 

 

Halkın tercihi nedeniyle koalisyon hükümeti senaryolarının ortaya atıldığını ifade eden Palandöken, seçim sonuçlarının siyasi partiler tarafından iyi değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti. 

 

Palandöken, halkın tercihine saygı duyulması gerektiğini belirterek, “Yeni hükümetin oluşumunda tüm siyasiler elini mutlaka taşın altına koymalı. En önemlisi tüm siyasilerimiz halkın tercihine saygı duyup, üzerine düşen sorumluluğu almalı. Hiçbir siyasi parti hükümeti oluşturma konusunda ‘Ben yokum’ dememeli. Çünkü seçim sonrasında siyasi partilerin olumsuz açıklamaları ekonomik dengeleri alt üst etmektedir” değerlendirmesinde bulundu. 

 

Palandöken, siyasetçilerin kısa sürede hükümeti kurmaları halinde ekonomik dengelerin yerine oturacağının ve vatandaşların huzurlu bir ramazan ayı geçireceklerini vurguladı.

 

Türkiye’nin bu yılın ilk çeyreğindeki büyüme performansını da değerlendiren Palandöken, yüzde 2,3’lük büyümenin oldukça sevindirici olduğunu belirtti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X