TÜMBİFED Başkanı Hüsrev; ‘Geleceğe STK’lar yön verecek’

Türkiye’nin önemli sorunlarına çözüm önerileri getirebilmek adına kolları sıvıyan TÜMBİFED, yeni projelerle toplumsal olaylara ışık tutmaya devam ediyor. Genel Başkan Mehmet Hüsrev, STK’ların gelecek dünyaya yön vereceklerini söyledi.

TÜMBİFED Başkanı Hüsrev; ‘Geleceğe STK’lar yön verecek’

Hatice KAN

İş insanları ve bürokratlar arasında köprü görevi üstlenen Tüm Bürokratlar ve İş İnsanları Federasyonu (TÜMBİFED) yürüttüğü çalışmalarla Türkiye’nin küresel arenada aktör olmasını hedefliyor. Federasyonun 2006 yılında başlayan serüvenini anlatan TÜMBİFED Genel Başkanı Mehmet Hüsrev, “TÜMBİFED, hemen hemen Türkiye’nin her ilinde teşkilatlanmış, milli, mukaddesatçı bir yapıya sahiptir. İş dünyasını ve bürokratları sivil toplum kuruluşu çatışı altında bir araya getirerek, birbirlerini anlamalarına ve gelişime katkı sağlamalarına önderlik etmek amacıyla yola çıktık. Toplumun üç önemli katmanı olan kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşu arasındaki iletişim üçgenini tam merkezden yönetmek için çalışıyoruz. Misyonu, iş dünyası ile bürokrasi arasında diyalog kurup iş hayatında, ticarette veya verilecek hizmette deneme yanılma metodundan ziyade stratejik planlarla, swot analizleriyle yeni dünya düzeninin üretmiş olduğu argümanları da kullanarak etkin ve verimli yönetimi tesis etmektir” dedi.

Türkiye’de iletişimsizliğin büyük sorunlara yol açtığına da dikkat çeken Hüsrev, “İş dünyası ve bürokratların bir araya gelmesi geçmişten bugüne hep yanlış yorumlanmıştır. Bizde hep kötü şarta göre politika izlemek gelenek olmuş. Elbette bir iki tane yanlış çıkabilir ama bizim yanlışa göre değil doğruya ve dürüste göre politika geliştirmemiz gerekiyor. Herkesi potansiyel hırsız görmenin bir anlamı yok” şeklinde konuştu.

İLK BEN YAPARIM DÖNEMİ

TÜMBİFED’in profesör ve doçent seviyesindeki yaklaşık 300 akademisyeni de bünyesinde bulundurduğunun altını çizen Başkan Hüsrev hedeflerini şu sözlerle aktardı: “Biz Türkiye’yi küresel aktör yapmak istiyoruz. Dünya, yeniden dizayn ediliyor ve bu yeni düzende Türkiye güçlü çıkmalı. En büyük gücümüz birlikte hareket etme yeteneğimizdir. Küresel markalar oluşturmak ve hayatı kolaylaştırmayı amaçlıyoruz. Bu çağa bir isim verilse esneklik ve çeviklik çağı olurdu. Bu noktada geriye kalmamamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Küresel arenada ben de yaparım döneminin yerini ilk ben yaparım döneminin aldığını da vurgulayan Hüsrev, “Sadece teknolojik ve katma değeri yüksek ürünleri ilk yapmak belli bir yere kadar anlam ifade ediyor. Aynı zamanda sosyolojik olarak da bir şeyleri ilk biz yapmak zorundayız. Bunun için de Türkiye’de ve dünyada barış diyoruz ve tesis için her türlü çabayı gösteriyoruz” dedi.

AKADEMİ KÜLTÜR VE BİLİM ÖDÜLLERİ

Bu yıl 7.’si düzenlenecek Akademi Kültür ve Bilim Ödülleri’yle ilgili de konuşan TÜMBİFED Başkanı Mehmet Hüsrev, “Akademi Kültür ve Bilim ödülleri özel jürisi, seçim süreçlerini tarafsız ve objektif kurallara dayandırarak, üstün başarıları ve katkıları olan kişileri ödüllendiriyor. Yönetim Kurulu olarak bizlerin jüri üyelerini yönlendirmesi söz konusu dahi değilken sadece veto hakkımız bulunuyor. Milli birlik ve beraberliğe ters düşen isimleri veto edebilme yetkisine sahibiz” açıklamalarında bulundu.

KIBRIS TURİZM, EĞİTİM VE ENERJİ İLE ANILACAK

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ve insanların refah seviyelerini arttırmak adına çeşitli girişimlerde bulunduklarını ve projeler üstlendiklerinin de altını çizen Mehmet Hüsrev, “Tek millet, iki devlet mantalitesini güçlendirme sevdasındayız. KKTC ile yürüttüğümüz iş birliği çabaları, istihdamı geliştirme amacıyla sorumluluk üstlendiğimiz ve Kıbrıs’ın ekonomik kalkınmasına katkı sağlama hedefimizi yansıtmaktadır. Kıbrıs’ın kalkınmasına ve yapılanmasına destek olma çabalarımız önemli bir yer tutmaktadır. Kıbrıs’ın sahip olduğu enerji kaynaklarını ve turizm potansiyelini en üst düzeye çıkarmak için iş birlikleri ve projeler geliştiriyoruz. Öte yandan Kıbrıs’ın eğitimle anılması adına da önemli çalışmalar yürütüyoruz. Bürokratlarla kurduğumuz dostluklar, yatırım teşvikleri ve iş birlikleri için önemli bir temel oluşturuyor” ifadelerini kullandı.

ÇÖZÜM PROAKTİF YAKLAŞIMLAR

-Küresel ve toplumsal sorunlarla baş etmek proaktif yaklaşımlardan geçiyor.
-Biz hırsızı yakalamayı marifet görmüyoruz, hırsızlığı önlemeyi marifet görüyoruz.
-Bizim, önleme amacını hâkim kılma yaklaşımımız ve felsefemiz var.
-Yeşil dönüşüm, bilgi çağı ve iklim değişikliği geleceğimizin şekillendiği aşamalardır.
-İklim değişikliklerinin insan faaliyetleriyle ilişkisi, yaşamımızı etkileyen bir durumdur.
-Biz, endişe verici bu konularla ilgili üzerimize düşen sorumluluğu taşıma amacındayız.
-Hedefimiz, bu sorunların çözümüne katkıda bulunmak ve farkındalığı artırmaktır.
-Türkiye’de yaşanan deprem, heyelan, sel ve benzeri afetler büyük zararlar veriyor.
-Afet yönetimi konusunda yapılan hazırlıklar ve planlamalara yönelik raporlar hazırlıyoruz.

TÜRKİYE’DE FİKİR EKONOMİYE DÖNÜŞEMİYOR

TÜMBİFED Başkanı Mehmet Hüsrev, öğrenciler ve iş dünyasını bir araya getirerek her iki taraf için de faydalı çalışmalara imza attıklarını, ayrıca yeni girişimcilerin önünü açtıklarını vurguladı. Türkiye’de fikrin ekonomiye dönüşmediğini savunan Hüsrev, “Fikrin paraya dönüşmesi için gereken mesafe çok uzun. Bizler o süreci kısaltma misyonunu üstlendik” dedi. STK’ların gelecek dünyaya yön vereceklerini ileri süren Hüsrev sözlerini şöyle sonlandırdı: “Günümüzde üreten ve tüketen arasında diyaloğu kuran bir yapı ortaya çıktı. Ve bu sivil toplum kuruluşları aracılığıyla yapılıyor. Tüm kamusal ve özel sektörün bağımsız sivil toplum kuruluşları ile hareket etmesinin önemini vurguluyorum.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X