TÜMSİAD Başkan Yardımcısı Murat Eroğlu’ndan Hıdırellez Mesajı

Eskişehir TÜMSİAD Başkan Yardımcısı Murat Eroğlu, 6 Mayıs Hıdırellez Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Eroğlu mesajında, Türk dünyasında Hıdr…

TÜMSİAD Başkan Yardımcısı Murat Eroğlu’ndan Hıdırellez Mesajı

Eskişehir TÜMSİAD Başkan Yardımcısı Murat Eroğlu, 6 Mayıs Hıdırellez Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Eroğlu mesajında, Türk dünyasında Hıdrellez olarak bilinen inanca göre, Hızır ve İlyas Peygamber’in yeryüzünde buluştukları, baharın gelişini müjdeleyen bir günü kutladıklarını belirtti. Hıdırellez Bayramını, dostluğu, kardeşliği pekiştiren ve doğa sevgisini bizlere hatırlatan baharın müjdecisi olarak yorumlayan Eroğlu, “Hıdrellez olarak bilinen inanca göre, Hızır ve İlyas peygamberlerin yeryüzünde buluştuğu, baharın gelişini müjdeleyen gün olan Hıdrellez Bayramı, en güzel geleneklerimizden biridir. Geçmişle geleceğimiz arasında önemli bir köprüdür. Böylesine anlamlı, önemli ve özel değerlerimizi gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak ise hepimizin sorumluluğunda olan bir görevdir. Medeniyetler ve kültürler arasında hoşgörü olduğu sürece dünyada barış ve huzurda olacaktır. Karşılıklı sevgi saygı içerisinde sürdürülen yaşamlarda da herhangi bir sorun ortaya çıkmayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm vatandaşlarımızın Hıdırellez Bayramının hayırlı olmasını diliyor, birlik ve beraberliğe vesile olmasını temenni ediyorum” ifadelerine yer verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X