Tuna: Süt inekleri kasaplık oluyor

Bursa Yenişehir ve İznik Süt Üreticileri Birliği Başkanı Nazif Tuna, yem maliyetlerinin artmasına rağmen süt fiyatlarının zam görmediğini belirterek, bunun üreticiyi zora soktuğunu ve süt ineklerinin kasaplık olduğunu söyledi.

Tuna: Süt inekleri kasaplık oluyor

GÜRHAN ADANA

 

Tuna, “Yemin çuvalı 3 yıl önce 36-40 lirayken, bugünlerde 50-55 TL’ye satılıyor. Sütün litre fiyatı 3 yıl önce 115 kuruşken, bugün 121 kuruş. Ulusal Süt Konseyi’nin belirlediği satış fiyatı önümüzdeki günlerde açıklanacak. Sütün en az 160 kuruş olmasını bekliyoruz” dedi.

Süt ineklerinin kasaplara satıldığını ifade eden Tuna, “3 yıl önce 42 bin olan süt ineği sayısı 36 bine kadar indi. Bu arada geçen yıl bin 350 olan işletme sayısı bine geriledi. Geçen yıl bu dönemdeki günlük üretim 230 tondan 160 tona geriledi. Süt inekleri kasaplık oluyor. Süt fiyatları düzelmediği sürece et fiyatları düşmez. Böyle giderse yurt dışından et ithal edildiği gibi süt ve peynir de ithal edecek hale geleceğiz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X