Tunceli’de PKK’ya büyük darbe!

Güvenlik güçleri, Tunceli’deki operasyonla teröristlerin tonlarca çimento kullanarak betonla takviye ettikleri koruganları, doçka mevzilerini ve mağaraları imha etti.

Tunceli’de PKK’ya büyük darbe!

Türk Silahlı Kuvvetlerinden, gelen talepler üzerine yapılan bilgilendirmeye göre, Tunceli-Pülümür karayolunda yol kesen, araçları durdurup kimlik soran, güvenlik güçlerini kaçıran, bölgeye taze meyve, sebze, süt ürünleri taşıyan kamyonları, tırları yakıp yöre halkını mağdur eden teröristlere yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda ateş etmeye imkan verecek şekilde hazırlanmış delik, mazgalları bulunan ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin operasyonlarına karşı yapılmış beton koruganlar imha edildi.

Bölgedeki beton koruganlar, doçka mevzileri ve mağaralar sayesinde teröristlerin karayolunu ulaşıma kapatabildiği, araçları durdurup kimlik kontrolü yapabildiği ifade edilen bilgilendirmede, terör örgütü PKK’nın elebaşılarından Murat Karayılan’ın bu mevzilere güvenerek, devlet büyüklerine yönelik, “Kendinize güveniyorsanız gelin bu yoldan geçin, kontrol bizde” tehdidinde bulunduğu hatırlatıldı.

8’nci Kolordu’ya bağlı birliklerce düzenlenen kış operasyonunda, beton koruganlar, doçka mevzileri, sığınak ve mağaralar imha edildi. Terör örgütünün Pülümür karayolunda yaptığı sözde şehitlik ve kaçak yapıların bulunduğu bölgeyi korumak maksadıyla oluşturduğu mevzilerin tonlarca çimento kullanılarak betonla takviye edildiği belirlendi.

“Operasyonlara kararlılıkla devam edilecek”

Güvenlik güçleri, 6-7 Aralık’taki kış operasyonunda bölgede kalan korugan ve sığınakları patlayıcı kullanarak imha etti. Böylece teröristlerin bölgeyi bahar döneminde tekrar kullanmalarının önüne geçildi. Bilgilendirmede, “Bölgede tek terörist kalmayana kadar operasyonlara kararlılıkla devam edilecektir” ifadesine yer verildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X